5 activiteiten op de Veluwe - die niks met natuur te maken hebben

Denk je bij een dagje Veluwe vooral aan boswandelingen? Dan ben je niet de enige :) De Veluwe heeft meer te bieden dan zandvlaktes, bospaadjes en eekhoorns. Wie de Veluwe verkent, vindt - naast de prachtige natuur - grote steden zoals Arnhem en Apeldoorn, musea, pretparken en vele culinaire hoogtepunten. Daarom delen we vijf Veluwse activiteiten die lekker niks met natuur te maken hebben. 

Artikel 14- Oranjepark

1) City walks

De ideale manier om een stad lekker op je eigen tempo te verkennen. Struin zelf of met gids door wijken, parken en ontdek de verborgen stukjes van de stad. Een mooie manier om stil te staan bij bijzondere architectuur, street art of geschiedenis. Tussentijds een pitstop bij een van de vele terrassen, restaurants en bars.

Meer informatie 

2) De Julianatoren

Op steenworpafstand van het centrum van Apeldoorn is dit ideaal voor een lekker dagje uit met de kids. Janneke won via onze Facebookpagina een abonnement voor het hele gezin: “We hebben ons echt vermaakt! Het plezier van de kids is zo leuk om te zien. Ze waren fan van de achtbaan en de schommelboot. Geen last van hoogtevrees dus. En Apeldoorn is ook super. We hebben fijn gegeten en lekker op het terras gezeten.”

Meer informatie

Artikel 14- Juliantoren

3) Kröller Mūller Museum

Ben je een liefhebber van kunst, dan is dit een prachtige plek. Hier vind je de op één na grootste Van Gogh verzameling van de wereld! En er is meer. Picasso, Monet en Piet Mondriaan dragen gewoon hun steentje bij. Is geschiedenis meer iets voor jou? Breng dan een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum. Daar word je meegenomen door de geschiedenis van ons land.

Meer informatie

Artikel 14- Kroller Museum 2

4) Shop till you drop

Als je aan de Veluwe denkt, denk je misschien niet gelijk aan een dagje shoppen met vriendinnen. Think again! Apeldoorn is één van de leukste shopsteden. Een waar shopwalhalla vol bijzondere winkels en boetiekjes met de laatste mode.

5) Veluws wijn proeven

Nederland mag dan niet bekend staan als wijnland, de Veluwse wijnen zijn recentelijk bekroond voor hun goede kwaliteit. Dat mag geproefd worden. Bij Wijnhoeve ‘De Veluwe’ krijg je een kijkje in de wijnkelders, waarna je zelf biologische witte en rode wijnen mag maken. Fun to do!

Meer informatie