U bevindt zich hier: Afrika Museum

Afrika Museum

Voor een reisje naar Afrika hoef je geen vliegticket te kopen! In het Afrika Museum maak je aan de hand van fraai vormgegeven tentoonstellingen kennis met Afrikaanse kunst en culturen. Op allerlei verschillende manieren kan jong en oud op ontdekkingstocht door Afrika door middel van speurtochten, films en lezingen.

Het Afrika Museum beschikt over een prachtige binnen- én buitencollectie. Je vindt er verschillende vaste en wisselende tentoonstellingen. De vaste tentoonstellingen zijn: ‘’Het Afrika museum in de 21e eeuw – oude en nieuwe kunst verbonden’’, ‘’religie en samenleving’’, ‘’Oost-Afrika’’ en ‘’zij zien door de bomen het bos: Baka-pygmeeën tussen verleden en heden’’.

In het buitenmuseum kan zien over de Afrikaanse architectuur. Zo kan je over een woonerf van de Kusasi uit Ghana wandelen en een dorp van de Dogon uit Mali bekijken. Ook kan je zien hoe mensen leven in de bijzondere paalwoningen in Benin. Maar ook zuidelijk Afrika is goed vertegenwoordigd met een woonerf uit Lesotho. De groenten op de kleine akkers en de inrichting van de huizen zorgen voor een echte Afrikaanse sfeer.

Tijdens schoolvakanties en op feestdagen worden voor jong en oud speciale activiteiten georganiseerd. Voor groepen en scholen biedt het museum arrangementen, projecten en (creatieve) workshops.

Ga met ons mee op reis door Afrika en zie en ontdek alles over de verschillende landen en volkeren!

Waar?

Contact

Postweg 6
6571 CS Berg en Dal
Telefoon: +31(0)24 - 68472272
E-mail: info@afrikamuseum.nl
Website: www.afrikamuseum.nl

Gezien op tv..