U bevindt zich hier: Airborne Museum 'Hartenstein'

Airborne Museum 'Hartenstein'

Kom en beleef de Slag om Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op deze historische plek komen verhalen tot leven van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen, als die van de burgers die doodsangst doorstonden. Het museum toont een grote collectie met authentieke wapens, documenten, films en foto’s. Ook biedt het museum jou de Airborne Experience, waar je je letterlijk midden in de strijd waant…

De slag om Arnhem
In het museum zie je alles wat er in de oorlog gebeurde in en om Arnhem. De slag om Arnhem, een belangrijk deel uit ons verleden, heeft grote impact gehad op het verdere verloop van de Tweede Wereldoorlog. Ook heeft het veel invloed gehad op het huidige Europa. Het Airborne Museum vertelt je dit verhaal. De verhalen van zowel de Britse, Poolse en Duitse militairen komen tot leven. Maar ook de burgers nemen een belangrijke rol in, zij doorstonden doodsangst. In het museum voel en zie je wat mensen tijdens de oorlog voelden en zagen.

De Airborne Experience
In de Airborne Experience ga je in de voetsporen van Britse parachutisten op weg naar Arnhem in september 1944. Ook ontmoet je de burgers die al vier lange jaren gebukt gingen onder de Duitse overheersing. Maar de brug bij Arnhem bleek ‘een brug te ver’… Hier waan je je letterlijk midden in de strijd. In deze ondergronde ruimte ervaar je op indringende wijze het verloop van de Slag om Arnhem. Een ervaring die veel bezoekers sprakeloos liet.

Waar?

Contact

Utrechtseweg 232
6862 AZ Oosterbeek
Telefoon: +31(0)26-3337710
Website: www.airbornemuseum.nl

Gezien op tv...