De leukste activiteiten voor kinderen op de Veluwe

Het is zomer en dat betekent: veel vrije en lange dagen met de kinderen. Je wilt eropuit, leuke dingen doen met de kinderen, maar ook jezelf wat rust gunnen. Dat kan! Van natuur- en dierenparken tot pretparken. De Veluwe kent genoeg plekken waar je kinderen zich niet vervelen en je ze in alle rust kunt laten rondbanjeren. We zetten ze op een rij.

Burgers Zoo _irmyyvonna

De Veluwe voor de dierenvrienden

Op de Veluwe kun je echte dieren spotten in het wild, maar natuurlijk lopen niet alle dieren daar rond. Apen bijvoorbeeld! Wil je die eens in het echt bewonderen, kom dan naar Apenheul. Vorig jaar werd dit park uitgeroepen tot leukste uitje van Nederland door de ANWB. Veel apen lopen los en kunnen dus heel dichtbij komen! Na alle aapjes nog meer dieren zien? Burgers’ Zoo ligt op 25 minuten rijden.

Doodshoofdaapje Apenheul

De Veluwe voor uitvinders & creatievelingen

Ga je voor een actiever dagje uit? Dan is de Spelerij favoriet. Kids kunnen zich uren vermaken met alle technische snufjes en uitvindingen. Figuurzagen bijvoorbeeld, maar ook tekenen en metaalbewerken. Hier kunnen ze leren en spelen tegelijk. Net als in het Openluchtmuseum in Arnhem trouwens, waar je ook vooral veel kan doen. En voor peuters en kleuters is pretpark de Julianatoren één groot avontuur.

12950407_1702682526615952_1335356803_n

De Veluwe voor natuurliefhebbers & avonturiers

Is jouw kind een echte daredevil? Breng dan een bezoekje aan Klimbos Veluwe. Hier klimt jouw kind zo naar achttien meter hoogte en vinden ze tokkelend weer een weg naar beneden. Voor de echte avonturiers worden er in de zomermaanden kindersafari’s georganiseerd op de Hoge Veluwe. Samen met een boswachter trekken de kids er ‘s nachts op uit en blijven ze diep in de bossen slapen onder de sterrenhemel. Is de hele familie op zoek naar actie? Dan zijn de mountainbiketrails een aanrader.

Klimbos Veluwe _jennifertjeeee