De leukste doe-musea van de Gelderse Streken

Spelenderwijs leren. Het Nederlands Openluchtmuseum neemt kinderen mee door de geschiedenis. Geen ‘saaie dag’ zitten en luisteren, maar juist ervaren en doen. Wij namen de proef op de som en stuurden kinderen op pad. Met camera. Want hoe leuk is zo’n museumdag eigenlijk?

Het Nederlands Openluchtmuseum is geen uitzondering. In de musea van de Gelderse streken is genoeg te beleven. We hebben de leukste doe-musea voor je verzameld. 

Museum Park Orientalis

Ook hier geldt: leren moet leuk zijn. Zo zijn er het hele jaar door evenementen en wordt deze zomer de ‘museum jeugd universiteit’ georganiseerd, waar échte wetenschappers komen vertellen over allerlei onderwerpen. “Voor als je meer wilt weten dan je juf of meester,” aldus het museum. En welke wijsneus wilt dat nou niet ;-).

Meer info

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Er is geen betere plek om te leren over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding. Een echt legervoertuig rijdt je langs de belangrijke punten in de historie. Je ziet de mensen van toen in hun hoedanigheid en verbaast je over het verschil van toen en nu. De vele films laten zien hoe het er tijdens de bevrijding aan toe ging.

Meer info

Artikel 16 - Bevrijdingsmuseum

GeoFort

Als een museum de “Children in museums award” wint, dan weet je dat je goed zit. Ze weten volgens de jury ‘potentieel droge informatie’ tot leven te brengen. Van speurtochten tot kaarten maken. Leerzaam doen is hier tot een ware kunst verheven. Een must do dus.

Meer info 

Paleis het Loo

De hele zomer organiseert Paleis Het Loo voor de jonge museumbezoekers de ‘Prinsen- & Prinsessendagen’.  Kom verkleed, laat je schminken, versier je eigen kroon met edelstenen of maak een medaille. Ga op onderzoek uit met een van de speurtochten of de spannende audiotour. 

Meer info 

De Gelderse streken kennen nog veel meer musea waar voor jong en oud genoeg te beleven is. Van het Kröller Müller Museum tot het Afrika Museum, je hoeft je niet te vervelen!

Artikl 16 Paleis Het Loo