De magie van musea: onze tips!

Een bezoek aan een museum blijft altijd een bijzondere ervaring. Het leert ons over geschiedenis en andere werelden, inspireert ons en spreekt veelal tot de verbeelding. Er zijn zoveel manieren om te ontdekken en de musea hieronder vertellen hun verhaal allemaal op unieke wijze!

Nederlands Openluchtmuseum

Sinds kort is in het Nederlands Openluchtmuseum  de bijzondere presentatie ‘de Canon van Nederland’ te zien. Deze presentatie toont de hoogte- en dieptepunten uit de geschiedenis van ons land, zoals zij zelf zeggen ‘dichter bij de geschiedenis dan ooit’. Naast de expositie wordt in de bestaande gebouwen de geschiedenis opnieuw belicht. Uitgekeken? Dan is het ouderwets meezingen met Amsterdamse levensliederen in het nieuwe ‘Tante Sien’ of proef de Brabantse gezelligheid in het Brabants Café. 

Oktober  16 - Alinea 1

Afrika Museum

Tot en met 4 maart kun je in het Afrika Museum de tentoonstelling World Press Photo 2017 bekijken. Met alle prijswinnende foto’s van de afgelopen 60 jaar is het een indrukwekkende fotocollectie! Ook zeker de moeite waard is de vaste collectie in de hedendaagse Afrikaanse kunst. De objecten die hier worden getoond leren ons over de gebruiken en gewoontes van de verschillende Afrikaanse landen. 

Oktober 16 - Alinea 2

Villa Mondriaan

Hoewel Piet Mondriaan bekend staat als een groot kunstenaar, is de kunst van zijn beginjaren een stuk minder bekend. In Winterswijk ontdekte de jonge Mondriaan zijn liefde voor tekenen en schilderen en dat vindt je terug in Villa Mondriaan. Combineer je bezoek aan het museum met ‘Het mysterie van Mondriaan’, een escaperoom waarin je wordt uitgedaagd het grote mysterie rond Mondriaan te ontrafelen. 

Oktober 16 - Alinea 3

Aiborne Museum

Dichter bij de Slag om Arnhem dan in het Airborne Museum kom je niet. In de ondergrondse Experience ervaar je de oorlog vanuit de ogen van een Britse parachutist. De spanning, het naderende onheil, de angst en de teleurstelling die de oorlog met zich mee bracht zijn overal te voelen tijdens deze intense ervaring. 

Oktober 16 - Alinea 4

Flipje en Streekmuseum Tiel

Het Flipje en Streekmuseum Tiel neemt je mee naar de wondere wereld van Flipje, de jam, de Romeinen en de complete geschiedenis van de stad Tiel in 50 kastjes. Beleef een nostalgische reis door het land van Flipje en vind je jeugd en je herinneringen terug! 

Entree Flipje Streekmuseum 3205

Museum Arnhem

In Museum Arnhem vindt je realistische kunst uit de 20e eeuw, realistische sieraden en vormgeving. Bekijk hier de tentoonstelling ‘RAVAGE’, welke vanwege succes  is verlengd tot eind oktober. In deze tentoonstelling staat de tekening en de oneindige drang om totaalconcept te creëren van het gelijknamige duo centraal. Niet alleen de kunst is hier de moeite waard, maar ook het uitzicht over de Rijn en de Uiterwaarden is prachtig! 

Oktober 16 - Alinea 6

MuZIEum

Waar je bij de meeste musea je ogen uitkijkt, gaat het bij MuZIEum juist om hoe het is om niets te zien. Zelf ervaren hoe het is om als slechtziende je weg te vinden door de stad kan hier met ‘Expeditie ribbelroute’, bijzonder is dat dit de enige plek ter wereld is waar dit kan! Onder leiding van een gids ga je met behulp van virtual reality en een taststok het stadscentrum van Nijmegen verkennen. Liever niet gelijk de stad in? In het museum zal het aan gevoel van slechtziendheid ook zeker niet ontbreken …  

Oktober 16 - Alinea 7

Kröller-Müller Museum

Echte kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Kröller-Müller Museum. Hier vindt je namelijk de op één na grootste Van Gogh collectie ter wereld! Momenteel is er een presentatie van Carel Visser, een pionier van de naoorlogse beeldhouwkunst, te zien. In deze presentatie zie je hoe hij nieuwe wegen heeft gezocht met zijn expressieve kunstwerken. Een bezoek aan dit museum combineer je met Nationaal Park de Hoge Veluwe, de perfecte combinatie van cultuur en natuur. 

Oktober 16 - Alinea 8

Gerelateerde artikelen