5x de mooiste herfstwandelingen

Het was je vast niet ontgaan: het najaar is dé periode om te wandelen in de Gelderse streken. Strek je benen, adem de frisse lucht in en geniet van het najaarszonnetje met vijf van onze favoriete wandelingen uit de Gelderse streken.

#1 Grenzenlos Wandelen

Schud je spieren maar los voor deze uitdagende wandeling van 18 kilometer. Tijdens deze route wandel je door de bijzondere geschiedenis van grensdorpen Dinxperlo en Suderwick. Wandel langs de gele kruizen die dwars door de straten heen lopen, bezoek de oude officiële grensovergang Hellweg en ga langs bij het Grenslandmuseum.

Oktober 9 - Grenzenlos Wandelen Alinea 1

#2 Stadswandeling Nijmegen

Maak een wandeling door deze historische stad. De rijke geschiedenis gaat ruim tweeduizend jaar terug in de tijd, naar de tijd van de Romeinse bezetting van de regio. In de eeuwen die volgden was Nijmegen keer op keer de vestigingsplaats van belangrijke vorsten, hertogen en keizers.

Oktober 9 - Stadswandeling Nijmegen Alinea 2

#3 Perimeterroute

Ontdek het verhaal van de Slag om Arnhem met de Perimetrroute. Deze route start bij het Airborne Museum en loopt vier kilometer langs gebouwen die herinneren aan deze zwarte periode in de geschiedenis. Breng ook zeker een bezoek aan het museum, waar je met de Airborne Experience de Slag om Arnhem kunt beleven alsof je er zelf bij was.

Oktober 9 - Perimeterroute Alinea 3

#4 Rondje Wekeromse Zand

Het Wekeromse Zand is een van de weinige plekken in Nederland waar je nog bewegend stuifzand kunt vinden. De open vlaktes bieden prachtige vergezichten, maar de route wordt afgewisseld met bos en heide. Als je geluk hebt, kom je klein wild tegen. Er lopen bijvoorbeeld moeflons en wilde schapen. Hierdoor is de route niet toegankelijk voor honden.

Tip: Strijk na een actieve dag neer op Landal Rabbit Hill. Dit ruim opgezette vakantiepark ligt midden op de Veluwe en is bij uitstek geschikt om volop te genieten. De volgende ochtend loop je vanuit je bungalow zo de bossen in om een nieuwe dag het Gelderse goud te ontdekken. Vanaf Landal Rabbit Hill liggen oneindig veel kilometers natuur op je te wachten!

Oktober 9 - Rondje Wekeromse Zand Alinea 4

#5 Klompenpad Engelroderpad

Water domineert het buitengebied van Beusichem. Dit klompenpad van 16 kilometer voert je door een landschap van stroomruggen en komgronden. Onderweg doorkruis je historische kernen en kom je langs boomgaarden. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Oktober 9 - Klompenpad Alinea 5

Ontdek het Gelderse goud

Nog meer wandelroutes ontdekken in de Gelderse streken? Download dan nu het gratis wandelrouteboekje, bomvol mooie wandelroutes en tips voor onderweg.

Wil je meerdere routes wandelen? De regio Arnhem zit vol met hotels waar je heerlijk kunt uitrusten en de volgende dag weer opgeladen aan een nieuwe wandeling kan beginnen. Ideaal gelegen in  het centrum van de stad vind je Holiday Inn Express Arnhem, een perfecte uitvalsbasis voor bijvoorbeeld de Stadswandeling Arnhem. In Elst vind je het moderne Linge Hotel. Geniet na je wandeling van een kopje koffie op het sfeervolle terras en rust daarna lekker uit in één van de in 2016 vernieuwde luxe kamers. Wil je ontsnappen aan de drukte? Middenin de Veluwse bossen vind je Bilderberg Hotel De Buunderkamp. In dit charmante hotel vind je een binnenzwembad, sauna en solarium. Puur genieten!  

Gerelateerde artikelen

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

Download het wandelrouteboekje

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen