Dit najaar: Culinair genieten in de Achterhoek

Als we een moment in het jaar moeten aanwijzen dat je de Achterhoek móet bezoeken, dan is het wel het najaar! Liefhebbers van lekker eten weten dit allang: het wildseizoen is dan geopend! Kleinschalige herbergen, grote boerderijen en luxe restaurants: in de Achterhoek worden de deuren geopend voor liefhebbers van wildgerechten en puur eten uit de streek.

Achterhoeks wild

Nu hoor ik je denken. Waarom is er anders aan wild in de Achterhoek? Dat heeft alles te maken met het dieet van de dieren in de Achterhoek, namelijk de verschillende planten en kruiden. De reeën, zwijnen en hazen scharrelen hun favoriete kostje bij elkaar en kiezen de lekkerste ingrediënten uit. Wildliefhebbers komen dan ook speciaal naar de Achterhoek voor de heerlijke smaak van reerug of hazenpeper. 

Shutterstock _284547359

Arrangementen

Van half oktober tot en met eind januari vind je deze en nog veel meer wildgerechten op de Achterhoekse menukaarten. De koks verrassen je met smakelijke gerechten gemaakt van lokale ingrediënten. Proef de smaak van wild met een heerlijk driegangendiner of ga voor een avond lang tafelen met een uitgebreid zevengangendiner inclusief wijnarrangement.

Blijf je na al dat lekkers liever wat langer? De (hotel)restaurants bieden ook wildarrangementen in een van de hotels of bed & breakfasts. Van een overnachting met lekker ontbijt tot een uitgebreid wildweekend. Nieuwsgierig geworden? Kies een restaurant dat je aanspreekt en laat je verrassen. Je vindt alle restaurants en overnachtingslocaties op www.wildetenindeachterhoek.nl.

Wild -eten -1-achterhoek

Gerelateerde artikelen