Eropuit in november

De koude dagen zijn om binnen te zitten? Echt niet! Trek een jas aan en ga lekker een dagje uit! Met het gezin of met je lief, de Gelderse streken bieden tal van mogelijkheden. Van gezellig wintershoppen tot sportief mountainbiken. Ervaar het zelf deze maand!

World Press Photo in het Afrika Museum

Vanaf 17 november kun je in het Afrika Museum de tentoonstelling WORLD PRESS PHOTO 2017 bekijken. Ieder jaar organiseert World Press Photo ’s werelds grootste fotografiewedstrijd. Na afloop van de wedstrijd worden de foto’s samengebracht in een tentoonstelling die de hele wereld over reist. Deze wordt door meer dan een miljoen mensen in 40 landen bekeken. Deze 60ste editie toont indrukwekkende persfoto’s in verschillende categorieën, zoals onder andere Hard nieuws, Hedendaagse kwesties en Sport. Een bezoek waard! 

November 2 Alinea 1

In afwachting van de winter bij De Tuinen van Appeltern

Denk jij dat het tuinseizoen voorbij is? In De Tuinen van Appeltern laten ze dit najaar zien dat er ook in deze periode nog van alles mogelijk is! De borders staan er nog erg mooi bij en ook de structuur van de tuinen is nu goed te zien. Op het Oranjeplein worden tientallen spitsvondige combinaties van veelal oude gebruikte zaken en ‘groen’ uit eigen tuin gestald. Laat je inspireren tijdens een wandeling door de tuinen en warm daarna lekker op met een warme chocomel in de Wintertuin! 

November 2 Alinea 2

Paleis Het Loo

Culinaire verrassingen, ‘fashion musthaves’ en hippe accessoires voor in huis: dat is Spirit of Winter in Apeldoorn! In de prachtig verlichte lanen van Paleis Het Loo vind je van 15 t/m 19 november ruim 150 kramen waar je heerlijk kan shoppen. Doe inspiratie op voor de feestdagen en neem vervolgens een kijkje in het leven van de Oranjes op Paleis Het Loo. Sluit aan bij kookdemonstratie en geniet van een drankje bij het kampvuur. 

November 2 Alinea 3

Moeke Mooren

Bij Moeke Mooren in Appeltern vind je drie verschillende escape rooms. Probeer zo snel mogelijk te ontsnappen doen cryptische aanwijzingen te ontcijferen! Ontrafel het geheim van de huiskamer van Moeke en het mysterie van de Blauwe Sluis, of laat met kinderen het water veilig achter de sluis zakken. Even bijkomen van de spanning? Geniet na afloop van een etentje in het naastgelegen restaurant. Weten jullie te ontsnappen? 

Moeke Mooren 2

Proeverij WO2 in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1994-1945

Weet jij wat er op het menu stond tijdens de oorlogs- en bevrijdingstijd? Ontdek het 12 november in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. De hapjes die geserveerd worden zijn afkomstig uit kookboekjes die tijdens de Tweede Wereldoorlog werden uitgegeven en volgen het verhaal van de oorlog. De middag begint met hapjes die de maag goed vullen en wordt vervolgd met hapjes die laten zien hoe men in tijd van schaarste toch creatief was in de keuken. Ben jij benieuwd? Ontdek het zelf!

November 2 Alinea 5

Mountainbiken in de Achterhoek

Zin in een sportieve uitdaging? Spring op je mountainbike en ontdek de Achterhoek! De regio biedt veel afwisseling in het landschap en prachtig om doorheen te fietsen. De dichte bossen, grillige houtwallen en rijke slootkanten vormen een ideaal decor voor een bewegwijzerde route. Fiets bijvoorbeeld door het gebied De Graafschap of rondom Winterswijk. Prachtig met de herfstkleuren van dit moment! 

November 2 Alinea 6