De zes leukste fruitstalletjes in Rivierenland

Vanaf juni zie je ze overal aan de kant van de weg: vrolijk versierde fruitstalletjes. Een paar honderd meter staan ze al aangegeven met grote vlaggen en uithangborden, zodat je er reikhalzend naar uit kijkt. De buitenkant is vaak mooi versierd, ingenieus of verrassend. Zo kun je in Rivierenland fruit kopen bij een pipokar, maar ook op een rotonde. Wij geven vier tips:

#1 Fruitomaat Kat Angelino

Is het de Febo? Het is het fruitautomaat van Fruitteler Kat Angelino. Het bedrijf verkoopt appels, peren en kersen in een fruitautomaat in Kesteren. Je kunt hier zeven dagen per week terecht voor vers fruit, recht uit de boomgaard. Je kiest zelf uit welk vakje jij fruit wilt halen, stopt het juiste bedrag in de gleuf en daar is je gezonde fruit!

Fruitautomaat

#2 Theetuin aan de Limes, Maurik

Gastvriendelijk en gezellig. Dat zijn slechts twee van de vele woorden waarmee de knusse Theetuin aan de Limes in Maurik omschreven kan worden. In het kraampje voor de theetuin verkoopt de eigenaresse zelfgemaakte jam, aardbeien, kersen en ander lekkers. Zeker een bezoekje waard!

Foto 4 Theetuin Aan De Limes (1)

 

#3 Van Eigen Bodem – Fruitbedrijf Kroeze, Beesd

Waar in Nederland vind je ze nog? Winkels die hun klanten voldoende vertrouwen om hen zelf het geld af te passen? Bij Van Eigen Bodem, de fruitstal van Fruitbedrijf Kroeze, kan het nog. In hun stalletje verkopen ze onder meer verschillende soorten fruit en fruitsappen, suikervrije appelmoes, walnoten en meer. Is er niemand aanwezig, dan stop je het geld zelf in een bakje. 

Foto 3 Van Eigen Bodem (1)

 

#4 Familie Beverloo, Tricht

De boerderijwinkel van de Familie Beverloo in Tricht heeft ook een eigen fruitkraampje, waar heerlijke fruitproducten verkocht worden. Hier vind je o.a. kersen en ander fruit uit de eigen boomgaard, naast streekproducten als sappen, jam en cake. Zeker de moeite waard eens langs te fietsen.

Foto 6 Familie Beverloo Tricht (1)

Gerelateerde artikelen