U bevindt zich hier: Geldersche Kasteelen

Geldersche Kasteelen

Gelderland is rijk aan kastelen en landhuizen. Op de 7, voor publiek opengestelde kastelen van Geldersch Landschap & Kasteelen ben je van harte welkom om kennis te maken met het leven, de architectuur en de kunst van vroegere tijden.

Op het mooi gelegen landgoed Verwolde staat een edelmanshuis omringd door een tuin, park en het bosgebied Oranjewoud met vijvers en landbouwpercelen. Huis Verwolde is met een gids te bezoeken. De tuin en het bos zijn vrij toegankelijk maar de rest van het landgoed is nog particulier bezit van de familie Van der Borch.

Huis Zypendaal is een buitenplaats uit de 18e eeuw met vele bijgebouwen en een grote tuin. De hoofdverdieping is deze dagen een museum die nog in stijl van de 18e eeuw zijn ingericht. In het park rondom Huis Zypendaal kan je heerlijk wandelen, de hond uitlaten, picknicken of genieten op een bankje. Het gebied bestaat uit imposante oude bomen en een parkbos. Maar ook vind je er met rododendrons versierde gazons, sprengen, beekjes en vijvers. De vijvers zijn het leefgebied van onder meer de ijsvogel en grote gele kwikstaart.

Strategisch gelegen tussen Maas en Waal, in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard ligt de indrukwekkende burcht Ammersoyen. Ammersoyen is één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen, gebouwd rond 1300. Van de zware schade uit de Tweede Wereldoorlog is sinds de grondige restauratie nauwelijks meer iets te zien. 

Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Het kasteel kan worden bezocht en in de omgeving kan heerlijk worden gewandeld en gefietst.

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen aan de uiterwaarden van de Rijn. In het kasteel zijn drie bijzondere musea te bezoeken en kan je heerlijk genieten van een kopje koffie in het kasteelcafé. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is.

Kasteel Hernen is een omgrachte middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen en imposante bossen en lanen in de directe omgeving. Kasteel Hernen was het eerste bezit (1940) van de Stichting Vrienden der Geldersche Kasteelen.

Kasteel Rosendael is een imposant en historisch ingericht kasteel in een park met vele bezienswaardigheden. Kasteel Rosendael geeft een prachtig beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. In het waterrijke park bij het kasteel bevinden zich de beroemde ‘bedriegertjes’. Dit zijn kleine fonteintjes die verborgen zitten onder de grond, en onverwacht aan- en uitgaan. Let dus goed op, want voor je het weet word je natgespoten!

 

 

Contact

Huis Vervolde
Jonker Emilelaan 4
7245 TL Laren
Telefoon: +31(0)573 40 18 25
E-mail: verwolde@glk.nl

Huis Zypendaal
Zijpendaalseweg 44  
6814 CL Arnhem  
Telefoon: +31(0)26 35 52 555  
E-mail: zypendaal@glk.nl

Kasteel Ammersoyen
Kasteellaan 1
5324 JR Ammerzoden
Telefoon: +31(0)73 59 49 582
E-mail: ammersoyen@glk.nl

Kasteel Cannenburch
Maarten van Rossumplein 4
8171 EB Vaassen
Telefoon: +31(0)578 57 12 92
E-mail: cannenburch@glk.nl

Kasteel Doorwerth
Fonteinallee 2  
6865 ND Doorwerth
Telefoon: +31(0)26 33 97 406  
E-mail: doorwerth@glk.nl

Kasteel Hernen
Dorpsstraat 40
6616 AH Hernen
Telefoon: +31(0)487 53 19 76
E-mail: kasteelhernen@glk.nl

Kasteel  Rosendael
Rosendael 1  
6891 DA  Rozendael
Telefoon: +31(0)26 36 44 645  
E-mail: rosendael@glk.nl