U bevindt zich hier: GelreDome

GelreDome

Tientallen wereldsterren stonden al op de bühne in GelreDome. Onder andere Madonna, Janet Jackson, U2, Backstreet Boys, Bruce Springsteen, Bon Jovi, Britney Spears, Spice Girls en Paul McCartney gaven spetterende shows. Ook Nederlandse topartiesten als Marco Borsato, Anouk, André Rieu en Frans Bauer voelen zich thuis in het grootste theater van Nederland en kozen GelreDome meerdere keren als decor voor hun shows. Daarnaast worden er ook veel zakelijke bijeenkomsten zoals bedrijfsfeesten, vergaderingen en congressen in GelreDome georganiseerd.

De maximale capaciteit van het complex is 34.000 personen. Hierbij staat het podium aan de noordzijde van GelreDome en worden de Oost-, West, en Zuid tribune met de veldvloer gebruikt. Dit is de meest voorkomende opstelling. Met een zogenaamde 'In the round' setting, waarbij het podium midden op de veldvloer staat, is de capaciteit 41.000 bezoekers. 

Flexibel
Bij de opening op 25 maart 1998 is het Arnhemse GelreDome wereldwijd de eerste multifunctionele evenementenaccommodatie die over een uitschuifbaar voetbalveld beschikt. Deze flexibiliteit maakt GelreDome tot het grootste theater van Nederland. In vijf uur tijd verandert het complex van gedaante. Bijvoorbeeld van een voetbalstadion in een poptempel of van een tennisarena in een beursgebouw. Bijzonder is dat GelreDome geheel verwarmd is, waardoor het er voor zowel gebruikers als bezoekers comfortabel verblijven is.

Grasmat
GelreDome heeft een verplaatsbare grasmat. De betonnen bak, waarin de mat ligt, wordt onder de Zuidtribune door naar buiten geschoven. Meestal ligt deze buiten, op het zuiden en in de wind: de ideale omstandigheden voor gras.

Akoestiek
De goede akoestiek van GelreDome wordt veroorzaakt door het materiaal waarmee de muren en de binnenzijde van het dak zijn bekleed. Kunststof met daarin gaatjes zorgt dat het geluid niet wordt weerkaatst, maar wordt opgenomen. Het dak kan 50 decibel geluid absorberen. Dat is bijna de helft van de hoeveelheid geluid die tijdens een concert wordt geproduceerd.

Waar?

Contact

GelreDome
Batavierenweg 25
6841 HN Arnhem
T. 026-8807888
W. www.gelredome.nl
E. info@gelredome.nl