U bevindt zich hier: Genieten in Apeldoorn

Genieten in Apeldoorn

Apeldoorn is het kloppende hart van de Veluwe. Met een inwonertal van meer dan 155.000 behoort Apeldoorn tot de top tien van Nederlandse steden. Ten opzichte van andere plaatsen is Apeldoorn verrassend anders. Weinig steden bieden zoveel rust en ruimte. De uitgestrekte bosrijke omgeving geeft de stad een geheel eigen karakter. In het straatbeeld voert het groen de boventoon. Fraaie plantsoenen en stadsparken fleuren zowel het centrum als de wijken op. De monumentale panden in met name de parkenbuurt en de wijk Berg en Bos zorgen voor extra uitstraling.

Ook de omliggende dorpen Beekbergen, Hoenderloo en Loenen vallen onder Apeldoorn.

Attractieve Stad
Apeldoorn is een attractieve 'stad' met veel bezienswaardigheden waaronder Apenheul. Apenheul draagt de naam Apeldoorn tot ver over de landsgrenzen uit. Het is het enige dierenpark ter wereld waar dertig soorten apen los in het bos leven. 

Koninklijke allure
Voor koninklijke allure zorgt Paleis Het Loo. De voormalige zomerresidentie van de koninklijke familie is tegenwoordig een druk bezocht museum. De schitterende paleistuinen, die zijn geopend in de zomermaanden, vormen een attractie op zich. 
Julianatoren, een derde toeristische trekpleister van formaat, betekent veel plezier voor iedereen van héél groot tot héél klein.

Veelzijdige Cultuur
Wat u ook zoekt, Apeldoorn heeft het. Apeldoorn kent een veelzijdig cultureel leven. Er is voor ieder wat wils. De moderne binnenstad biedt volop mogelijkheden om gezellig te winkelen er bevinden zich tal van uitgaansgelegenheden terwijl ook de architectuur ter plekke de moeite van het aanzien meer dan waard is. Apeldoornse cultuurschatten zijn behalve op Paleis Het Loo ook te bewonderen in bijvoorbeeld CODA en het Huis voor Schoone Kunsten. Schouwburg Orpheus biedt jaarlijks een uitgebreid programma aan theatervoorstellingen. In de Americahal vinden evenementen van de meest uiteenlopende soort plaats. Kortom: in Apeldoorn is altijd wat te doen.