Ervaar de Giro zelf in de Gelderse Streken

Vorig jaar was Gelderland in de ban van de Giro d’Italia. De hele provincie kleurde roze. Aangemoedigd door een flinke mensenmassa langs de kant raasden de wielrenners in rap tempo langs tal van plaatsen in onze mooie provincie. Overal zorgde de Giro d’Italia voor één groot feest. De heerlijke lentezon en de winst van de roze-leiderstrui van Tom Dumoulin in Gelderland deed de rest.

Na Tom Dumoulin mocht Steven Kruijswijk de Nederlandse eer hoog houden door in het roze te rijden. De Ronde van Italië, die in Gelderland is gestart, zal voor Nederland één van de succesvolste ooit zijn.

Foto intro verhaal 3

Speciale Giro-fietsroutes

Het is mogelijk om de Giro op je eigen manier te beleven. In dé nummer één fietsprovincie van Nederland werden rondom de Giro d’Italia een aantal mooie fietsroutes ontwikkeld. De betreffende fietsroutes brengen je langs de mooiste Gelderse streken die de Giro-karavaan ook passeerde. 

Gezamenlijk bedragen de fietsroutes zo’n 155 kilometer. Net als het wielrennen is deze afstand op te delen in diverse “etappes” met elk een eigen karakter en interessante bezienswaardigheden. Van het dierrijke Veluwe tot de vele kastelen in de Achterhoek, van het waterrijke Rivierenland tot de culturele en culinaire plekjes in het Rijk van Nijmegen en Arnhem en omgeving.

Fietsroute Arnhem en omgeving

Treed in de fietssporen van het wielerpeloton van de Giro d’Italia! Van knooppunt 30 in Bemmel tot en met knooppunt 81 in Arnhem fiets je een deel uit de derde etappe Nijmegen-Arnhem. Meer info

Fietsroute Giro Rijk van Nijmegen

Wat is een etappe uit de Giro d’Italia zonder een goede klim erin. Bij deze route fiets je van knooppunt 35 tot en met knooppunt 04 een deel uit de etappe Arnhem-Nijmegen van de Giro Gelderland. Meer info

Fietsroute Berg & Dal

De fietsroute volgt exact het parcours dat de professionals ook reden, met als enig verschil dat deze route zoveel mogelijk gebruik maakt van fietspaden. Start en finish liggen midden in Berg en Dal. Meer info

Fietsroute Veluwezoom

Op 8 mei kwam de Giro d'Italia door Rheden met de 'beruchte Posbank beklimming'. Deze route kun je ook zelf fietsen volgens het fietsknooppuntennetwerk! Meer info

Foto fietsroute verhaal 3

Foto fietsroute verhaal 3 (1)

Overnachten in Gelderland

De fietsroutes van de Giro bieden de echte fietsliefhebber een ideale gelegenheid om de streken Veluwe, Rivierenland, Achterhoek en het Rijk van Nijmegen en Arnhem en omgeving met de fiets te ontdekken. Om ‘s avonds lekker te kunnen ontspannen en voor elke route weer fris aan de start te verschijnen, kan er in de directe omgeving van de fietsroutes in Gelderland worden overnacht. Bijvoorbeeld bij één van onze partners.

Landal GreenParks

Rust, ruimte en natuur vind je op één van de bungalowparken van Landal GreenParks op de Veluwe of in de Achterhoek, niet al te ver van de startpunten van onze fietsroutes. De parken beschikken allen over een groot scala aan faciliteiten zoals zwembaden, restaurants en meer. Lees meer.

DroomParken

De vakantieparken van DroomParken zijn bij uitstek geschikt om te genieten van de prachtige en unieke natuurgebieden rondom onze fietsroutes in Gelderland. De parken liggen stuk voor stuk ideaal gesitueerd ten opzichte van de fietsroutes. De vele faciliteiten op de parken zorgen dat het u aan niets ontbreekt op uw vakantie. Lees meer.

Bilderberg

Bilderberg biedt je een aantal prachtige hotels in de provincie Gelderland. De hotels van Bilderberg liggen in de wonderschone, sprookjesachtige natuur en toch vaak op een steenworp afstand van de grote stad. Een aantal hotels liggen op korte afstand rijden van de startpunten van onze fietsroutes. Lees meer.

Hotels Arnhem en omgeving

Ben je graag in de natuur maar zit je liever in de stad, dan biedt Arnhem voldoende mogelijkheden voor een prettig verblijf. Op de site HotelsArnhem.nl vind je een ruime keuze aan hotels rond de gezellige binnenstad, nabij tal van winkeltjes en heerlijke restaurants. Lees meer.

Foto overnachten landal

Foto overnachten droomparken (1)

Meer ontdekken in Gelderland

Een fietstocht is ook perfect te combineren met een dag winkelen, cultuur proeven of een dierentuin bezoeken. Snuif cultuur op in het Nederlands Openluchtmuseum, Slot Loevestein of Museum het Valkhof. Diegene die naast de inspanningen van het fietsen vooral wil ontspannen, kan heerlijk genieten van de wellness-faciliteiten van Sanadome Hotel & Spa in Nijmegen. Een meer culinaire ontspanning tref je in wijndorp Groesbeek, waar je heerlijke wijnen uit de streek kunt proeven. Wie zich tussen bijzondere dieren wil wanen, kan een bezoek brengen aan Apenheul en Burgers’ Zoo.

Verhaal 3 burgers zoo