U bevindt zich hier: Home ›  Cultuur & Historie

Elke streek haar eigen verhaal

De Gelderse streken hebben een roemrucht verleden. Wie in de Gelderse streken in het verleden duikt, komt er snel achter dat alle perioden uit de geschiedenis ruim vertegenwoordigd zijn. Elke streek vertelt  haar eigen verhaal.

De Achterhoek is een streek waar cultuur en historie te zien en te voelen is. Vele historische stadjes met verdedigingswerken zorgen ervoor dat je het verleden herbeleeft. En ook kom je overal in de Achterhoek statige landhuizen en kastelen tegen.
De Veluwe heeft een lange historie en, mede daardoor, een zeer diverse en interessante cultuur. Overblijfselen uit lang vervlogen dagen komen op de Veluwe alom aan de oppervlakte. Hoge stadsmuren, indrukwekkende vestigingen, uitgestrekte landgoederen met fraaie landhuizen en veel natuurschoon laten historie op nostalgische wijze hand in hand gaan.
Arnhem en Nijmegen vormen het hart van een unieke regio in Nederland. Door de rijke geschiedenis biedt de regio Arnhem Nijmegen veel bijzondere en onvergetelijke bezienswaardigheden. Je vindt  hier overblijfselen uit de Romeinse tijd en kastelen en kerken uit de Middeleeuwen, sporen van de industriële revolutie en uit de Tweede Wereldoorlog.

Spannende geschiedenis

Spannende geschiedenis

100 jaar De Stijl:

100 jaar De Stijl:

Meer cultuur & historie in de Gelderse streken