Wandelroutes

Hier vind je twintig wandelroutes, variërend van leuke kinderroutes tot Klompenpaden en van struinroutes tot stadswandelingen. Download de routes en ga op pad!  We wensen je veel wandelplezier!

Rondje Ermelo – Schaapskooi

Wandel door de kleurschakelingen van het bos en kijk plotseling uit over de weidsheid van de Ermelosche Heide. In de verte zie je misschien wel de schaapsherder met zijn kudde lopen.

Afstand: 12 kilometer

Rondje Ermelo - Schaapskooi

Bekijk de route hier of kijk de prachtige foto's van de route in de plog van hobbyfotografe Bea.

Bakenberg en Leestenwandeling

Deze wandeling gaat door een gevarieerd landschap van bos en heide, heuvels en dalen. Alles voorgevormd in de laatste twee ijstijden, daarna bewerkt en aangepast door de mens.

Afstand: 6 kilometer

Bakenberg En Leesten Wandeling

Bekijk de route hier

Rondje Wekeromse zand

 

Het Wekeromse zand staat bekend als een van de grote stuifzandgebieden van Nederland! Doordat dit natuurgebied een flink stuk open stuifzand is vind je er indrukwekkende vergezichten.

Afstand: 8 kilometer

Rondje Wekeromse Zand

Bekijk de route hier

Wandelroute Planken Wambuis

Geniet tijdens deze gevarieerde wandeling van het natuurgebied Planken Wambuis en ontdek de verschillende diersoorten die er te vinden zijn. tijdens je wandeling kom je onder andere langs de heide en door bosgebied.

Afstand: 8 kilometer

Planken Wambuis

Bekijk de route hier

Struinroute Tiel

Deze route leidt je door een prachtig natuurgebied. Onderweg stuit je op rivierduinen, wielen, Koninkspaarden en ander natuurschoon. Nergens kun je het water en de uiterwaarden van zo dichtbij ervaren als in Rivierenland!

Afstand: 30 kilometer

Struinroute Tiel

Bekijk de route hier

Het Kasteel en de Zevensprong

Ruurlo, de plek waar de beroemde tv-serie de Zevensprong zich afspeelde. In de voetsporen van Meester Frans van der Steg nemen we je mee en vertellen over het complot van de Zevensprong. En er is nog veel meer!

Afstand: 10 kilometer 

Het Kasteel En De Zevensprong

Bekijk de route hier 

 

Nationaal Landschap Winterswijk Route

In het oosten, aan drie kanten omsloten door Duitsland, ligt het best bewaarde geheim van Nederland: het Nationaal Landschap Winterswijk. Een uniek gebied van 22.00 hectare met afwisselend natuurreservaten, dorpskernen en landerijen.

Afstand: 26 kilometer

Nationaal Landschap Winterswijk

Bekijk de route hier of lees de leuke blog die blogger Ivonne van Myfootprints.nl schreef.

Stadsrandwandeling Zutphen

Een eeuwenoud centrum met torens, vredige hofjes, sfeervolle stegen, meer dan 900 monumenten en ambachtelijke winkeltjes. Zutphen heeft zoveel te bieden dat je tijdens deze wandeling je ogen uitkijkt.

Afstand: 8 kilometer

Stadrandwandeling Zutphen

Bekijk de route hier

Langs duinen, kolken en kastelen

Een mooie, afwisselende wandeling langs meerdere landgoederen, kastelen en stuifduinen in een bosrijke omgeving. Laat je verrassen door de talrijke vergezichten in dit coulisselandschap. Bossen, lanen, boerderijen, vennen en poelen wisselen elkaar af.

Afstand: 22 kilometer

Langs Duinen , Kolken En Kastelen

Bekijk de route hier

N70 Natuurwandelroute

Op maar weinig plaatsen in Nederland tref je zo’n unieke wandelroute aan. Deze wandeling  voert je over acht ‘bergen’  en door bossen. Het heuvelachtige landschap biedt prachtige vergezichten.

Afstand: 16 kilometer

N70

Bekijk de route hier

Struinen door de Moringerwaarden

De prachtige flora en fauna in dit gebied is voor iedere wandelaar een lust voor het oog. Geniet van het geluid van water- en zangvogels en laat je verrassen door de kudde Brandrode Runderen. 

Afstand: 9 kilometer

Brandrode Runderen

Bekijk de route hier

Gootspokenroute

In de goten van Zaltbommel wonen gootspoken. De spoken gangen, zitten en liggen aan de dakgoten van zo’n dertig huizen in het centrum van Zaltbommel. Deze route voert je langs deze bijzondere kunstwerken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in een dakgoot!

Afstand: 3 kilometer

 Gootspokenroute

Bekijk de route hier

Goilberdingerpad

 

Wandel langs de Lek en door indrukwekkende flora met dit Klompenpad. De historische forten worden afgewisseld met weilanden en uiterwaarden, waar appels en peren geplukt kunnen worden.

Afstand: 15 kilometer

Werk Aan Het Spoel

Bekijk de route hier

Kloosterroute

De Kloosterroute laat je kennismaken met het mooie landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het eeuwenoude familielandgoed is maar liefst 900 hectare groot. Onderweg kom je langs de bossen, grienden, lanen, boomgaarden, akkers en waterpartijen die het landgoed rijk is.

Afstand: 5 kilometer

Herfst 15-2894

Bekijk de route hier

Stadswandeling Arnhem

Arnhem heeft een rijke en bewogen geschiedenis van ruim elf eeuwen en daar kan je nu nog de sporen van terugvinden. Doe nieuwe indrukken op en leer Arnhem beter kennen door deze historische wandeling.

Afstand: 4 kilometer

Stadswandeling Arnhem

Bekijk de route hier

Knooppad Gelderse Poort

In de Liemers geniet je van de rust en ruimte. Struin vanuit Groessen naar de gemeente Rijnwaarden. Vervolgens kun je genieten van het Kandiagemaal en een deel van de Gelderse Poort-route.

Afstand: 20 kilometer

Knooppad Genieten Van De Gelderse Poort

Bekijk de route hier of bekijk de vlog die vloggers Sander en Fortuné maakten van deze wandelroute.

Heuvel en bostocht

 

Tijdens deze wandeling ga je eerst in de richting van de Wageningse berg. Vervolgens daal je af naar de uiterwaarden. Je loopt dan richting Oranje Naussau Oord, en Kasteel Grunsfoort.

Afstand: 13 kilometer

Heuvel En Bostocht

Bekijk de route hier

Kabouterroute

 

Ga met je kinderen opp zoek naar de kabouters die in het bos van Beek-Ubbergen wonen. Om alle kabouters te vinden moet je wel goed speuren! Soms zijn kabouters bang voor mensen en daarom hebben ze zich een beetje verstopt.

Afstand: 2 kilometer

Kabouterroute

Bekijk de route hier

 

 

Lochemse BergrouteIn het glooiende landschap tussen Lochem en Barchem ligt de Lochemse Berg, waarvan het hoogste punt wel 35 meter hoger dan de omgeving is. Het landschap is gevarieerd met dennenbomen en beuken en biedt prachtige vergezichten.

Afstand: 9 kilometer

Lochemse Bergroute

Bekijk de route hier
Lees meer over de legende van de witte wieven.

 

Hanzestadswandeling Harderwijk

Weet jij wat er gebeurde op het pleintje bij de De Smeepoortenbrink? Of wat er ten tijde van de Hanze verhandeld werd op de Vischmarkt? Ontdek het tijdens deze Hanzestadswandeling en geniet ondertussen van de mooiste plekjes van Harderwijk.

Afstand: 3,5 kilometer

Hanzestadwandeling Harderwijk

Bekijk de route hier

Arrangementen

 

Aan veel van de wandelroutes is een arrangement gekoppeld, zodat je net iets langer kan genieten. Van een lekkere lunch tot een compleet verblijf, het maakt je bezoek aan de Gelderse streken extra bijzonder! 

 JDP9161123 28027S

 Bekijk de mogelijkheden hier