Insiders: Het mooiste van Apeldoorn

Apeldoorn kent een koninklijk karakter. In 1684 kocht Willem ll van Oranje huis Het Loo en liet daarnaast Paleis Het Loo bouwen. Tegenwoordig is Apeldoorn in Nederland vooral bekend door de reclameserie “even Apeldoorn bellen”.  Humor genoeg. Maar wat vindt Apeldoorn zelf? Wat is er zo mooi en leuk aan de stad? We vroegen het aan de bewoners, hier zijn hun tips. 

Paleispark ‘Het Loo’

Het paleispark maakt deel uit van Kroondomein Het Loo. Het park is het hele jaar geopend en ligt tegen Paleis Het Loo en rondom slot Het Oude Loo. Jolanda: “In april en mei kan heb je de mogelijkheid om rondom slot Het Oude Loo te wandelen. De vijvers daar zijn zo mooi. En dan vooral die met de witte badhuisjes.” Jackie: “Het is fijn om te genieten van ons huis dichtbij het Kroondomein met al het wild in de achtertuin.”

Het Loo (mrt 9)

Binnenstad

In de binnenstad van Apeldoorn is het gezellig winkelen met een groot en gevarieerd winkelaanbod. Van bekende winkels in de Hoofdstraat tot hippe boetiekjes en eigentijdse speciaalzaken in de vele zijstraatjes. Irma: “En dan op zaterdag naar de markt. Ik voel mij heerlijk in Apeldoorn.”

Hoofdstraat (mrt 9)

De evenementen

Bewoonster Sylvia vindt de vele evenementen in de stad positief. “Zoals Fiets Em Erin, Kanaalconcerten, Lepeltje Lepeltje en natuurlijk het Drakenbootfestival!”

Het Drakenbootfestival is in Apeldoorn uitgegroeid tot een festival van formaat. Tijdens de eerste editie in 2005 deden er nog maar 27 teams mee en had het festival een paar duizend bezoekers. Inmiddels is het drie dagen lang gezelligheid met 130 drakenbootteams en maar liefst 100.000 bezoekers. Het festival vindt dit jaar plaats op 23, 24 en 25 juni en er zijn optredens van onder andere Douwe Bob, HAEVN en Racoon. 

Drakenbootfestival (mrt 9)

Een dagje uit

Uit de reacties op onze vraag blijkt wel dat Apeldoorn een goede stad is voor een dagje uit. Of je nu houdt van shoppen, lekker eten of wandelen in de natuur, Apeldoorn is the place to be. Overigens is Apeldoorn ook uitermate geschikt voor een leuke dag uit met kinderen. Apenheul en de Julianatoren zorgen voor een prima speelplek voor de kinderen. 

Apenheul (mrt 9)

Zelfs alle reacties lezen op onze oproep en meer insiders tips meekrijgen. Check dan onze Facebookpagina voor meer antwoord op de vraag: Wat is het leukste van Apeldoorn? Of geef ons zelf een tip!