Je eigen geplukte bloemen en groente op tafel

Zelf fruit, kruiden, groente of boeket plukken en alleen meenemen wat jij lekker en mooi vindt! Dat kan in een pluktuin én daar vind je er heel veel van in Gelderland. Ken je deze al?

Bloempluktuinen

Niets staat fleuriger dan een vers geplukt boeket op je tafel. Nog leuker als je dat boeket zelf hebt samengesteld en geplukt. Daarvoor kun je onder meer terecht bij Pluktuin Pluk in Haalderen. Hier vind je meer dan 150 soorten bloemen. Het mooie is dat de bloemen onbespoten zijn! Vanaf €1,50, een hand vol kost ongeveer €4,-.

Ook een fijne pluktuin is Pluktuin IJzendoorn. Zo zijn de paden breed en goed begaanbaar, wat het park toegankelijk maakt voor mindervalide bezoekers. Speciaal voor kinderen zijn er mandjes en schaartjes om een eigen boeketje te knippen. Bij het theehuis is een fijn terras gelegen waar je met uitzicht op de bloemenzee kunt genieten van een kopje koffie of thee.

Tot slot kun je voor een mooi boeket ook goed terecht bij Do It Yourselves, een prachtige pluktuin in Winterswijk. Deze pluktuin is geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 20.00 uur. Een handvol bloemen kost hier €4,-. 

Alinea 1

Groente- en fruitpluktuinen

Lokaal geteelde groente en fruit worden steeds populairder. Zelfgeplukt fruit en groente uit een pluktuin smaakt nog net iets beter. Pluk bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen en rode bessen bij De Hoenderik in Tricht. In september kun je hier ook zelf appels en peren plukken. Een leuk uitje voor het hele gezin! Neem ook een kijkje in de boerderijwinkel, waar nog meer eigengemaakte producten verkocht worden.

Het rode fruit kun je ook plukken bij de zelfpluktuin van de familie Arnts, Ooijs Mooijs. De omslag van boerenbedrijf naar open bedrijf kwam in 2009, toen ze op vakantie in Zuid-Engeland het zelf plukken van fruit ontdekten. De pluktuin in de Ooijpolder. Behalve frambozen, bramen en rode bessen vind je hier ook een bloemenpluktuin.

In Putten, bij Pluktuin Het Platteland, kun je naast fruit en bloemen ook je eigen groente plukken. De groenten vind je met behulp van een rode boerenzakdoek, die markeert wat rijp is voor de oogst. Ook de plukrijpe fruitbomen zijn voorzien van deze zakdoek. 

Alinea 2

Nog meer plukken

Bij Pluktuin De Bosrand in Wageningen kun je daadwerkelijk alles zelf plukken: bloemen, fruit, kruiden en meer! Nieuw is nu ook de Theepluktuin van zo’n 100 m2. Hier vind je onder andere verschillende muntsoorten, kruiden, heesters en fruitbomen waarvan je de blaadjes, bloemen of bessen kunt plukken om verse thee van de te zetten. 

Alinea 3

Gerelateerde artikelen