U bevindt zich hier: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945

Tussen heuvels en bossen in Groesbeek is het verleden tot leven gebracht in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 . In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.

Typische jaren '40 geuren, diorama's, originele filmbeelden, toespraken en muziek nemen je mee naar de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Thema’s over WOII en bedrijving worden helder en informatief belicht. Ook kan je in de nagebouwde schuilkelder ervaren hoe het is als er om je heen wordt gebombardeerd en kan je in de gereconstrueerde cel van Titus Brandsma.

Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van vrijheid, democratie en mensenrechten. De vaste presentatie is opgezet volgens een drieluik: het interbellum en de bezettingstijd, de bevrijdingsjaren en de balans van de oorlog en de actualiteit.
Dus kom naar het Nationaal Bevrijdingsmuseum en beleef de vrijheid! 

Waar?

Contact

Wylerbaan 4
6561 KR Groesbeek
Telefoon: +31(0)24-3974404  
E-mail: info@bevrijdingsmuseum.nl
Website: www.bevrijdingsmuseum.nl