U bevindt zich hier: Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is een wereldberoemd natuurpark met ruim 5.400 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. In het park leven onder andere edelherten, reeën, moeflons en wilde zwijnen, maar ook vele Rode Lijstsoorten (bedreigde en beschermde soorten), zoals de boommarter. Fiets-, wandel- en GPStochten worden aangeboden in het Bezoekerscentrum, waar ook het ondergrondse museum, het Museonder ligt.

De gratis te gebruiken Witte Fiets is onlosmakelijk verbonden met Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het Park heeft er 1.800, verdeeld over de fietsenstallingen op het Marchantplein, bij het Kröller-Müller Museum, bij het Jachthuis Sint Hubertus en bij de verschillende ingangen (Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen). Je kunt bij binnenkomst in het Park dus direct opstappen. Er zijn ook Witte Fietsen voor kinderen (zonder zijwieltjes) en fietsen met kinderzitjes voor of achter. 

Iedere maand worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals safari's met de boswachter, excursies met de natuurgids en rondleidingen in Jachthuis Sint Hubertus.
Behalve de prachtige natuur heeft het Park ook zijn aantrekkingskracht te danken aan het nationaal en internationaal befaamde Kröller-Müller Museum, gelegen midden in het Park. Het museum beheert de op een na grootste collectie schilderijen van Vincent van Gogh en verrast elke bezoeker met zijn unieke beeldentuin. Kijk voor actuele openingstijden, entreeprijzen en meer informatie op de website.

 

 

 

Waar?

Contact

Koningsweg 17
6816 TC Schaarsbergen
Telefoon: 0800 - 835 36 28
E-mail:  reserveringen@hogeveluwe.nl
Website:  www.hogeveluwe.nl

 

Gehoord op de radio..