U bevindt zich hier: Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis en neemt je mee in een reis door de tijd. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Nederlands Openluchtmuseum is een museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Je vindt er zelfs een oude rijdende tram!

Het museum ligt in een prachtig park aan de rand van de gezellige stad Arnhem. Je komt er ogen te kort. De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun erfgoed, inspireren ze jou met hun verhalen. In de collectie van het museum bevinden zich ongeveer 170.000 voorwerpen waaronder boerenwagens, woningtextiel, streekdracht en speelgoed.
Deze collectie is niet in één dag verzameld. Al meer dan 100 jaar zijn medewerkers druk bezig met het zoeken van voorwerpen voor het museum. Deze voorwerpen samen vormen het geheugen van ons dagelijks leven. Dát maakt het Nederlands Openluchtmuseum zo bijzonder.

Voor jong en ouder is een bezoek aan het museumpark indrukwekkend en onvergetelijk. Je zintuigen worden geprikkeld en je wordt meegenomen naar vroeger door middel van geluiden, geuren, smaken en beelden. Beleef vele momenten van herkenning, maar ook van verbazing. Met een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum stap je letterlijk terug in de sfeer van toen en maak je kennis met de Nederlanders en hun geschiedenis.

Waar?

Contact

Schelmseweg 89
6816 SJ Arnhem
Telefoon:  +31(0)26-3576111
E-mail: info@openluchtmuseum.nl
Website: www.openluchtmuseum.nl

Gehoord op de radio..