U bevindt zich hier: Nunspeet uit de kunst

Nunspeet uit de kunst

Nunspeet is het Hart van de Veluwe! Door de ligging op zowel de Veluwe als aan het Veluwemeer staat de gemeente bekend om haar grote diversiteit in flora en fauna. Prachtige bossen met oude bomen en Veluws wild, purperen heidevelden, vogelrijke gebieden aan het water, een rokende zandverstuiving… Kortom een van de mooiste gebieden om te ontdekken te voet, met de fiets of te paard. 

 

Ontdek Nunspeet uit de kunst

Wil je mooie en gevarieerde tochten in de natuur maken? Dan moet je zeker naar Elspeet. In en rondom het dorp zijn vele bewegwijzerde routes, die je door de prachtige omgeving leiden. Fiets de vier tintenroute en beleef de vier kernen van de gemeente Nunspeet. In de omringende landschappen zijn nog veel meer kleuren te ontdekken…

Hulshorst ligt tegen de Veluwe aangebouwd, met aan de andere kant het aantrekkelijke buitengebied begrenst door het Veluwemeer. Langs het Veluwemeer zijn fantastische watersportmogelijkheden. Hier geniet je van het prachtige uitzicht, het heerlijke eten en nog veel meer!

In het culinaire dorp Vierhouten is het meesterlijk genieten! Elk jaar worden hier begin oktober de Wilddagen georganiseerd, de opening van het wildseizoen met proeverijen van diverse wildgerechtjes. De naam Vierhouten verwijst waarschijnlijk naar de vier bossen, de vier houten, die rondom het dorp liggen.  Nunspeet is de grootste dorpskern van gemeente Nunspeet. Hier tref je het grootste winkelaanbod in de gezellige straatjes rondom de Markt. 

Fietsroute ‘Uit de Kunst’

Tussen 1880 en 1950 woonden en werkten meer dan honderd beeldend kunstenaars op de Veluwe. Werk hiervan vind je terug in het Noord-Veluws Museum. Ben je benieuwd naar het gebied waar zij zich lieten inspireren? Spring op de fiets en volg de fietsroute ‘Uit de Kunst’! De fietsroute van 45 kilometer loopt van Nunspeet door de bossen en over de heide naar Hulshorst, Elspeet en Vierhouten en vandaaruit terug naar Nunspeet.

Ontdek het verhaal van de kunstenaarskolonie achter de locaties die je onderweg tegenkomt. Stap eens af bij de woningen van de kunstenaars en de locaties waar zij graag schilderden. Tijdens de route kom je onderweg panelen met informatie over de kunstenaars tegen. Op landgoed Hulshorst kun je een kijkje nemen op de plek waar Jan van Vuuren zijn ‘Herfstlandschap met Zilverbeek’ schilderde.