Het Rijk van Nijmegen heeft veel te bieden voor jong en oud. Urenlang rondslenteren door de binnenstad van Nijmegen, lekker shoppen of meer te weten komen over de rijke historie van de stad en omgeving. Lekker uitgaan of heerlijk genieten van spectaculaire natuur in een van de vele ruige natuurgebieden in het gebied. Maar wist je dat hier ook vele mogelijkheden zijn om te ontspannen en lekker tot rust te komen? Wij geven je tips om te onthaasten!

Sanadome

In de baden van Sanadome stroomt mineraalrijk thermaal water uit eigen bronnen, een zoetwaterbron en thermaal zoutwaterbron. Dit water heeft een bijzonder verzachtende werking en een positief effect op je spieren en gewrichten. Hier vergeet je even de dagelijkse drukte. Je kunt je bezoek uitbreiden met een heerlijke massage of lichaamsbehandeling. Wil je echt helemaal tot rust komen? Blijf dan heerlijk slapen in een luxueuze, ruime kamer van het wellnesshotel. 

Juni 11 Sanadome

Wijn proeven in Groesbeek

Onthaasten kan natuurlijk ook met een goed glas wijn en een heerlijk diner. Door de heuvel en speciale grondsoort is de omgeving van Groesbeek uitermate geschikt voor wijnbouw. Groesbeek is dan ook hét wijndorp van Nederland. In de gratis Groesbeek Wijndorp-app vind je veel informatie. Fiets bijvoorbeeld eens de wijnroute, die je langs diverse wijngaarden brengt.  Met de Groesbeek Express kun je de prachtige omgeving ontdekken. Een ritje met deze wijntrein is een leuke en makkelijke manier om kennis te maken met de bijzondere plekjes in de omgeving! 

Juni 11 Groesbeek

Golfen

Golf is een leuke manier van ontspanning. In de heuvels van Groesbeek vind je Golfbaan Het Rijk van Nijmegen, met een uitzicht dat reikt tot aan Duitsland! Daarnaast vind je in de regio vele andere golfbanen, zoals Burggolf Wijchen en Landgoed Welderen in Elst. 

Juni 11 Golfen

Recreatiegebieden

Er zijn heel veel recreatiegebieden in het Rijk van Nijmegen waar je je prima kunt vermaken. Je kunt er heerlijk wandelen, hardlopen, fietsen, skeeleren of steppen. En in de zomer kun je bij de waterrecreatiegebieden lekker zwemmen, surfen, zeilen, vissen, varen, beachvolleyballen en zelfs duiken. Neem een kleedje en een picknickmand mee, en ga heerlijk een dag relaxen! Hier vind je een lijstje met de recreatiegebieden