Plog Kabouterroute

Dit najaar gaat hobbyfotografe Bea op pad door de Gelderse streken om het Gelderse goud te ontdekken. Afgelopen week ging ze op avontuur in het Kabouterbos. Tijdens deze ontdekkingstocht ga je als wandelaar op zoek naar de kabouters die in het bos wonen. Deze route heeft ze vastgelegd in een prachtig fotoverslag. Kijk je mee?

September 5 - Foto 1

Ik start bij  Hotel ‘t Spijker in Beek-Ubbergen. ‘Opa’, de vijfde generatie en gepensioneerde oud-eigenaar geniet van een kopje koffie. Hij  weet me direct met een glimlach de eerste Kabouter op de route te verraden:  ‘De Smulpaap’. 

September 5 - Foto  2

Bij het wasvrouwtje ontmoet ik een opa en oma die  samen met hun kleinkinderen ook de Kabouterroute lopen en natuurlijk willen ze graag op de foto.  Wat moet het toch heerlijk zijn om dit als kind samen met je grootouders te beleven.

September 5 - Foto 3

Links en rechts van het pad zie je kabouters verschijnen. Goed opletten dus! Kiekeboe! 

September 5 - Foto 4

Een mooi rustpunt op de route. 

September 5 - Foto 5

In mijn geliefde provincie op zoek naar het perfecte plaatje! Vandaag zijn de kabouters mijn doel! 

September 5 - Foto 6

Met mijn Kabouterpaspoort in mijn  hand  kom ik in deze omgeving helemaal in de kabouterland-stemming.  Bruggetjes over mooie beekjes, houten trapjes op en af en de heerlijke geuren  van het bos.  Camera gereed, want ieder moment kan er een kabouter uit het bos verschijnen.

September 5 - Foto 7

Alexander loopt samen met zijn  vader door dit Kabouterbos. Natuurlijk gaat Winny de Poeh  mee  en wil hij graag even poseren voor de foto, hij is ook al twee jaar. Op de achtergrond staat weer een verscholen kabouter. Je moet goed opletten want de kabouters zijn niet groot! Dit is een hele uitdaging, maar tijdens mijn wandeling ervaar ik dat kinderen er erg goed in zijn.  Resultaat is  aan het eind dan ook een heus gevuld paspoort. Serieus gebeuren!

September 5 - Foto 8

Een typisch paadje dat je vindt op de kabouterroute. Een hek van hout en hele oude bomen met een verhaal. Als je een tamme kastanje  bent, meer dan 500 jaar oud en 8,5 meter dik, verdien je respect, ik voel de magie om me heen. Van dit beeld word je toch stil!

September 5 - Foto 9

Hoe groot ben je als je al 500 jaar een boom in het kabouterbos bent? Is het einde tussen de wolken?

 September 5 - Foto 10

Een lieve groet van deze kabouter!

 

Download de route

Wil je ook op avontuur in het Kabouterbos? Download de route hier!

Gerelateerde artikelen

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

Download het wandelrouteboekje

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen