Plog: Kloosterroute

Heerlijkheid Mariënwaerdt is een particulier landgoed van ruim 900 hectare, gelegen in een kom van de Linge. Voor wandelaars en fietsers zijn er diverse fraaie wandelroutes uitgezet. Plogger Bea wandelde de Kloosterroute, met de Notenlaan als hoogtepunt. Haar wandeling legde ze vast in een prachtig fotoverslag. Kijk je mee?

Oktober 8 - Foto 1

Op de laatste dag van september staat de Kloosterroute bij het Landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt op  mijn agenda.  Het startpunt van vandaag is De Stapelbakker aan de oude Waag in Beesd, waar ik geniet van een kopje koffie en een heerlijk notentaartje.

Oktober 8 - Foto 2

De verrassing van vandaag, naast het prachtige landschap, is een oldtimer club die regelmatig in beeld is. De wandeling start bij de Notenlaan waar links en rechts walnotenbomen staan. Over de  laan in het midden rijdt een heuse oldtimer me tegemoet. 

Oktober 8 - Foto 3

De wandeling op deze regenachtige dag gaat over paden en dijken, door bossen en langs de meanderende Linge, een rustig stromende rivier. Aan de overkant staat deze prachtige witte molen.  

Oktober 8 - Foto 4

Een stenen huisje op deze boot, is het vergane glorie? Ik vind het een mooi plaatje met de herfstkleuren.

Oktober 8 - Foto 5

Langs de route staan verschillende bomen, waarvan ook hele oude.  De twee zware kastanjes staan hier zo stoer in het landschap.

Oktober 8 - Foto 6

Tijdens deze wandeling zie ik verschillende bloemen langs akkers en in de tuinen van de oude pachtboerderijen van Heerlijkheid Mariënwaerdt. De witte zonnehoed met kleuren van z’n bol, prachtig. 

Oktober 8 - Foto 7

Ik passeer een hele collectie van deze oude agrarische schuren met verschillende vormen. Onder het afdakje kun je even schuilen tegen de regen of je broodje opeten.

Oktober 8 - Foto 8

Zomaar een mooi plaatje!

Oktober 8 - Foto 9

Lange lanen en met eikenbomen,  een vriendelijk groet van een wandelaar en dan een huifkar met twee paarden. Dit is de Kloosterroute!

Oktober 8 - Foto 10

Op de Notenlaan worden walnoten gezocht. Vandaag vallen ze door de wind links en recht van je op de grond. Op notenjacht! 

Oktober 8 - Foto 11

Zo waan je je toch terug in de tijd?!

Oktober 8 - Foto 12

Ik sluit de dag af bij de Stapelbakker met een glas thee.  Het is alweer het einde van een regenachtige dag, maar een mooie herinnering aan het mooie Rivierenland.

Download de route

Wil je zelf het mooie Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en de Kloosterroute ontdekken? Download hier de routebeschrijving!

Gerelateerde artikelen

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

De leukste wandelroutes in de Gelderse streken

Download het wandelrouteboekje

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen

Ontdek het Gelderse goud met deze arrangementen