U bevindt zich hier: Rivierenland ›  Actief

Wandelen en fietsen door Rivierenland

Rivierenland is een van de meest karakteristieke regio’s van ons land, met rivieren die door het groene landschap meanderen, pittoreske dijken en fruitboomgaarden die in het voorjaar hun prachtige bloesemtooi tonen.

Door zijn gevarieerde natuur en karakteristieke stadjes en dorpen zijn de Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal bijzonder aantrekkelijk voor wandel- en fietsliefhebbers. Er zijn volop routes beschikbaar, van enkele ontspannen kilometers tot mooie dagtochten. De routes zijn makkelijk onderling te combineren. Fietsers maken gebruik van het uitgebreide netwerk van fietsknooppunten, terwijl wandelaars op ontdekkingstocht kunnen met het nieuwe wandelnetwerk Rivierenland.

Struinen door de uiterwaarden

Avontuurlijk aangelegd? Struinen langs de Waal is een verrassende manier om de uiterwaarden langs de rivier te ontdekken en te genieten van de ongerepte natuur.

De struinroutes zijn bewegwijzerde wandelingen langs de rivier de Waal. Met de wandelschoenen aan en de verrekijker in de aanslag doorkruis je de uiterwaarden. De natuurliefhebber geniet van de omgeving en de rust; de wandelaar van een sportieve uitdaging.

De verschillende routes variëren in lengte, van 20 tot 42 kilometer. Je kunt ook een deel van een struinroute volgen. Informatieborden onderweg vertellen meer over de omgeving. Over de runderen en paarden die er grazen, de vogels en insecten die je kunt spotten en de grote diversiteit in bomen, bloemen en kruiden dat er groeit en bloeit.

Tips
- Trek stevige schoenen aan
- Neem een verrekijker mee
- Check de vaartijden van de pontjes voordat je op pad gaat
- Neem voldoende water en voedsel mee
- Boek een wandelarrangement bij een overnachtingadres langs de Waal

Ontdek het Wandelnetwerk Rivierenland

Wil jij buiten de gebaande paden treden en zelf je route samenstellen, zonder het risico te verdwalen? Dat kan met het Wandelnetwerk Rivierenland. Dit netwerk laat je de mooiste routes uit de regio ontdekken.

Iedereen kent het fietsknooppuntennetwerk wel. Nu is er iets soortgelijks voor wandelroutes: het Wandelnetwerk. De mooiste wandelroutes uit de regio zijn in kaart gebracht en tijdens iedere route kun je overstappen op een nabijgelegen wandelroute. Bij de start, op de kruispunten en onderweg vind je informatiepanelen en bewegwijzeringsborden die duidelijk maken hoe de route loopt. 

In iedere gemeente in Rivierenland zijn officiële startpunten van het Wandelnetwerk aangewezen. Daarnaast kun je terecht bij de verschillende TOPs om even bij te komen, voor meer informatie of om wat te eten en te drinken. Kijk voor meer informatie op Wandeleninrivierenland.nl.

Meer actief in de Gelderse streken

Alles over actief in Rivierenland

Alles over actief in Rivierenland

Struinen langs de Waal

Wandelen in Rivierenland