U bevindt zich hier: Rivierenland ›  Waterpret

Rivierenland: een walhalla voor waterratten!

In de zomermaanden zoeken veel mensen het water op voor afkoeling en vermaak. De Betuwe, de Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal, met hun brede rivieren en uitgestrekte recreatieplassen, zijn de droom van elke watersporter. Of je nu wilt varen, zwemmen, surfen, duiken of vissen: in Rivierenland kan het allemaal.

De Zandmeren
Een toplocatie is recreatiegebied De Zandmeren bij Kerkdriel in de Bommelerwaard, met onder meer drie jachthavens en een zeilschool. Even niet sportief bezig zijn? Laat je culinair verwennen in de beste restaurants, maak een dagtocht op een partyschip of geniet van de zon op het prachtige strand van De Zandmeren.

De Gouden Ham
Ook een aanrader is het unieke waterrecreatiegebied aan de Maas: De Gouden Ham, gelegen tussen Maasbommel en Appeltern in het Land van Maas en Waal. Door de prachtige ligging aan het water, Strand Maaslanden, en de vele recreatiemogelijkheden krijg je hier gegarandeerd een optimaal vakantiegevoel. Ga eens vissen, surfen en banaanvaren, of maak een rondvaart met De Sluizer. Na afloop kun je loungen bij De Korenmolen en met een voldaan gevoel naar huis. Of nog beter: blijf slapen bij een van de gastvrije accommodaties in de omgeving.

Het Eiland van Maurik
Het Eiland van Maurik is een waar waterparadijs voor jong en oud. Je kunt hier heerlijk zwemmen, zonnen, zeilen, waterskiën en vissen. Het Eiland van Maurik ligt in de Betuwe, bekend van kleurrijke fruitboomgaarden vol bloesems, prachtige landgoederen en bruisende steden.


Meer waterpret?

Meer waterpret?