U bevindt zich hier: Wijndorp Groesbeek

Wijndorp Groesbeek

Laat je verrassen door de landschappen, de rijke historie en de gezelligheid van Groesbeek gelegen in de gemeente Berg en Dal. Het gebied is veelzijdig en uniek. Zo is Groesbeek rijk aan wijngaarden waar je kunt fietsen over heuvels en door uitgestrekte polders, maar is ook de geschiedenis van de WO II terug te zien in de omgeving.

Prijswinnende wijn
In het heuvelachtige Groesbeek wordt er sinds 2006 heerlijke wijn gemaakt. Nadat bleek dat de grond in het historische dorp perfect geschikt is om druiven te verbouwen, zetten zes lokale ondernemers zich in om zo de lekkerste witte, rode en rosé wijnen te maken.
Groesbeek is met 20 hectare hét wijndorp van Nederland. Zowel rode als witte wijnen ontvangen regelmatig internationale prijzen. U kunt zelf ook komen genieten van de wijnen, sommige wijngaarden zijn vrij toegankelijk en een aantal hanteren vaste openingstijden.

Ontdek de omgeving
Het groene bosrijke gebied dient zich ook als prima fiets- en wandelomgeving zo kunnen alle wijngaarden en wijnhoeves bezocht worden terwijl u de prachtige omgeving ontdekt. Er is zelfs een speciale wijnroute van 30 km om de omgeving van wijndorp Groesbeek te ontdekken. Ook zijn er in gemeente Berg en Dal een aantal musea te bezoeken zoals het Afrika Museum, Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 en Museumpark Orientalis.

Wijnfeesten
Ieder jaar in het laatste weekend van september zijn de wijnfeesten in Groesbeek te bezoeken. Hier komt zowel nationaal als internationaal publiek op af. Tijdens de feesten zijn de wijngaarden te bezoeken en kan er genoten worden van verschillende wijnen in combinatie met muziek.
- Wijnhoeve de Colonjes
- Wijnhoeve de Heikant
- Wijnhoeve de Plack
- Wijnhoeve de Holdeurn
- Wijnhoeve Klein Amerika
- Wijnhoeve van Ditshuizen

Meer informatie over wijndorp Groesbeek? Kijk hier of download de speciale Wijndorp Groesbeek app.

Waar?