Cultureel erfgoed

De Gelderse streken hebben een roemrucht verleden. Wie in de Gelderse streken in het verleden duikt, komt er snel achter dat alle perioden uit de geschiedenis ruim vertegenwoordigd zijn. Laat je meenemen door de geschiedenis en ontdek de spannende geschiedenis van de Gelderse streken!

Van prachtige kastelen en landgoederen tot stoomgemalen uit de industriële revolutie en historische locaties uit het militaire verleden, overal in de Gelderse streken zijn nog sporen uit de geschiedenis zichtbaar. Alle locaties vertellen een bijzonder verhaal. Met mooie (drone) beelden hebben we deze prachtige locaties in beeld gebracht. Beleef de historie en reis terug in de tijd!

Hertogdom Gelre

Van 1339 tot 1581 was Gelderland een hertogdom, welke één van de belangrijkste politieke machtsblokken in Noordwest-Europa was. Door de opkomst van de steden veranderde de maatschappij en ontstond een nieuwe bevolkingsgroep van handelaren en vrije burgers. De edelen lieten op het platteland grandioze kastelen bouwen, welke we nu nog kunnen bewonderen.

Industrieel erfgoed

In de Gelderse streken liggen vele monumenten van het industriële verleden. De industriële revolutie van de 19e eeuw heeft grote gevolgen gehad voor de samenleving. Het bracht een enorme stijging van de welvaart met zich mee en consumptiegoederen werken voor iedereen toegankelijk. Voor veel mensen ging op dat moment letterlijk een wereld voor ze open. Als tegenprestatie koesteren we onze industriële monumenten steeds meer.

Kastelen en landgoederen

De Gelderse streken hebben een roemrucht verleden. Wie in de Gelderse streken in het verleden duikt, komt er snel achter dat alle perioden uit de geschiedenis ruim vertegenwoordigd zijn. Overal kom je statige kastelen en landhuizen tegen. Je bent van harte welkom om kennis te maken met het leven, de architectuur en de kunst van vroegere tijden. Zien we je daar?

Militair erfgoed

De Gelderse streken kennen een rijke geschiedenis. De historie gaat duizenden jaren terug in de tijd en heeft op veel plekken zijn sporen nagelaten. Veel locaties roepen vandaag de dag nog bijzondere herinneringen op aan oorlogen die zich daar hebben afgespeeld. Historische locaties, monumenten en musea houden deze herinneringen levend.

Laat je inspireren op Instagram