Lekker eten en ontspannen

Proef de Gelderse streken

Bij restaurant De Kromme Dissel werken ze met de mooiste producten uit het seizoen en uit de eigen regio.

Chef-kok Tonny Berentsen is samen met zijn sous-chefs Sierk Buwalda en Tom Lamers op pad geweest naar de moestuin van Landgoed Huis Sevenaer. Hier hebben ze samen met tuinbaas Taco IJzerman prachtige verse groenten zoals knolvenkel en stengelui uit de grond gehaald. Terug in de keuken bereiden ze met dat mandje vol lekkers een heerlijk en smaakvol gerecht met tarbot. Als je hier geen honger van krijgt…

Ga zelf aan de slag met het recept of reserveer een tafeltje bij De Kromme Dissel en laat je verwennen.

Chef-kok Manfred Majoor van restaurant Planken Wambuis werkt het liefst met producten uit de streek. Producten met een verhaal. Zo zie je hoe hij in zijn keuken een mooi gerecht aan het bereiden is met een mals stuk biologisch kalfsvlees. Om meer te weten te komen over waar het vlees vandaan komt reist hij af naar Eco Fields.

Daar vertelt eigenaar Bart Boon over de duurzame manier van werken en maken ze een wandeling door het bedrijf.

Loopt het water je in de mond na het bekijken van de video? Trek dan je keukenschort aan en ga zelf aan de slag met het recept. Laat je je liever voor je koken? Reserveer dan een tafel bij restaurant Planken Wambuis.