11 tips voor een geweldige zomer met de kinderen!

Het is volop zomer! Rondtollen in de zweefmolen, klauteren in een klimbos, als een echte ridder in een kasteel… in de Gelderse streken beleef je de gaafste avonturen! Ben je op zoek naar leuke uitjes? Met deze uittips wordt het een geweldige zomer!

Plezier maken in gave speelparken

Rondtollen in de zweefmolen en razende ritjes in de achtbaan… Ben jij ook zo dol op pretparken? Dan zit je helemaal goed in de Gelderse streken! Ga los in een van de dertig leuke attracties en speeltoestellen in Park Tivoli. Van 23 juli t/m 12 augustus 2018 is het Zomercarnaval in Tivoli. Doe mee aan leuke zomeractiviteiten met Tiffi en Toffi en geniet van leuke shows!

In Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn maak je een spannende dinotocht, vaar je over woeste golven als een piraat en bezoek je een van de leuke shows van Jul en Julia. En daarna nog in een van de andere te gekke attracties, er zijn er namelijk wel zestig!

Valt het weer een beetje tegen? Dan is het hoog tijd voor een dagje Monkey Town! Hier kun je heerlijk klimmen, springen en glijden in het enorme overdekte speelparadijs. Je vindt Monkey Town in Apeldoorn, Arnhem, Wijchen, Voorthuizen, Ede en Doetinchem. Er is er dus altijd wel eentje in de buurt!

Op avontuur in Burgers’ Zoo

Op avontuur in de Bush, een duik nemen in de Ocean, de Desert van Mexico bezoeken, of Safari gaan of een kijkje nemen in de grootste overdekte Mangrove ter wereld…dat doe je in Burgers’ Zoo! Van 7 juli tot en met 26 augustus 2018 is ‘Zoë & Silos – De Desert Musical’ te zien in het theater in het park. In een half uur durend visueel spektakel wordt je meegenomen naar de warme woestijn waar de leukste, mooiste en grappigste wezens leven, zoals de halsbandpekari, de renkoekoek en de ratelslang. Deze adembenemende musical voor jong en oud is bij de entreeprijs inbegrepen.

De geschiedenis ontdekken in het Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem ga je op reis door de Nederlandse geschiedenis. Neem een kijkje bij oude ambachten, zoals een drukker die aan het werk is of een draaiende stoommachine. Ga aan het werk op het kindererf of spelen op het mooie Zaanse plein. Heb je even geen zin om te lopen? Neem dan de historische tram door het museum.

Obstakels bestormen bij Wipeout Kids

Bij Wipeout Kids & Beldert Beach in Zoelen kun je zelf het spel Wipeout spelen. Je kent het wel van tv. Een stormbaan met obstakels als de Trampo Sweeper, Big Red Balls of de Killer Surf. Durf jij met een snelheid van meer dan vijftig kilometer per uur naar beneden te glijden? Ouders hoeven zich ook niet te vervelen. Zij kunnen zich lekker vermaken bij de Beachclub op het strand!

Lekker pannenkoeken eten

Ben jij ook zo dol op pannenkoeken? Zoet of hartig, niets zo fijn als lekker neerstrijken en smullen! In de Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen vind je heel veel pannenkoekenrestaurants. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal! Ga na je bezoek aan Nederlands Openluchtmuseum of Burgers’ Zoo bijvoorbeeld naar het sfeervolle Pannenkoekenhuis Den Strooper. Hier kan je een kijkje nemen in de open keuken waar de meest unieke pannenkoeken gebakken worden. Klik hier voor meer tips.

Spelend ontdekken bij De Spelerij – De Uitvinderij

Dit zijn eigenlijk twee leuke bestemmingen in één. De Spelerij is namelijk de meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien. Probeer maar eens te ontdekken hoe de je speeltoestellen in beweging kunt zetten. Dat is spelend ontdekken en ontdekkend spelen tegelijk! De Uitvinderij is een grote werkplaats waar je je eigen uitvindingen kunt maken. Lekker creatief!

 

Proef de Afrikaanse sfeer in het Afrika Museum

In het Afrika Museum in Berg en Dal waan je je in een dorp uit Ghana, maak je kennis met een leefwijze van de Baka, bezoek je een schooltje in Lesotho of ervaar je hoe het is om in een huis op palen te leven zoals ze in Benin doen. In de zomervakantie zijn er veel leuke dingen te doen zoals bouwen met leem of een modderbad nemen. Leuk!

Beleef een dagje uit tussen de apen in Apenheul

Grote apen, kleine apen, apen met snorren… je spot ze allemaal in Apenheul! Hier vind je meer dan 300 apen, en meer dan de helft loopt zomaar los tussen de bezoekers! Leef je ook uit als een aap in het na-aaphuis of in de speeltuinen van Apenheul. Wil jij alles weten over de apen?  Van 20 juli t/m 19 augustus is het onderzoekskamp geopend. En daar is een heleboel te doen! Wat kan je leren van apenpoep? Raad jij welke aap er tegenover je zit? En welke sporen laat een gorilla achter? Ontdek het allemaal!

Ga jij deze zomer op vakantie op de Veluwe? Maak dan gebruik van de Veluwe-Express! Deze bus brengt je snel, gemakkelijk en voordelig vanaf je vakantieverblijf naar een toplocatie in Apeldoorn, Arnhem of Barneveld. Je betaalt een voordelige combi-prijs voor de bus, de toegang van de attractie en je  bespaart de parkeerkosten! Je wordt opgehaald en thuisgebracht bij je vakantieverblijf. Stap in en ontdek de leukste hotspots!

Word zelf ridder in Slot Loevestein

In Slot Loevestein in Poederoijen kun je zelf de geschiedenis uitpluizen door te speuren en te spelen. Voel je even een echte ridder als je een harnas past. Gidsen vertellen je spannend verhalen over de voormalige bewoners van het kasteel en je mag ook even in de kist van Hugo de Groot kruipen.

Speuren, spelen en ontdekken bij GeoFort

Na een dagje GeoFort in Herwijnen weet je hoe een zalm de weg vindt, hoe een iPhone weet waar je bent en waarom de noordpool verschuift. Hier leer je namelijk van alles over kaarten en navigatie. Zoek de weg in de donkere ondergrondse gang of in het doolhof en laat zien hoe goed je kunt speuren. Verleg je grens!

Blijf nog even bij Droomparken

Krijg je geen genoeg van al die leuke uitjes? Blijf dan gewoon slapen! Droomparken heeft vakantieparken op de allermooiste plekjes. Of je nou houdt van de natuur in de bossen of liever het water opzoekt, het kan allemaal. En op de parken zelf is ook van alles te doen. Zo kom je hier nooit meer weg!