Deze foodfestivals wil je niet missen!

Foodfestivals: gezellige festivals vol met prachtige authentieke foodtrucks en vooral heerlijke hapjes en drankjes. Je ziet ze overal verschijnen, groot of klein. Ook in de Gelderse streken toveren de mobiele keukentjes vele parken om tot gezellige openluchtrestaurantjes. Deze foodfestivals wil je in 2019 niet missen!

 

Sonsbeekmarkt
Iedere eerste zondag van de maand vindt in het Sonsbeekpark in Arnhem de Sonsbeekmarkt plaats. Dit vrolijke en gezellige feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes laat je kennismaken met pure voeding uit de streek en wereldse producten. Proef de buitenlucht en geniet van fijne muziek en inspirerende workshops.

Foodtruckfestival Sonsbeekmarkt Arnhem – Gelderse streken

 

Juni

Wal-Halla
Struin, kijk, doe, proef, luister en geniet tijdens Wal-Halla op 28 en 29 juni in Elburg! Dit festival is voor iedereen en gedurende de hele dag zijn er toffe activiteiten voor jong en oud. Van mooie theatervoorstellingen tot een workshop katapult bouwen en een verfexplosie. Het Neerlands Bergje, voor de gelegenheid omgedoopt tot de Voedselberg, wordt omgetoverd tot een terras met prachtig uitzicht over het Veluwemeer. Diverse foodtrucks serveren de lekkerste gerechten en er kan een drankje gehaald worden bij de bar.

 

Juli
Lust Foodtruck Festival
Lust Festival keert terug in Winterswijk van 5-7 juli! Houd de website in de gaten voor alle informatie.

Foodtruck Festival Achterhoek
Van 12 t/m 14 juli genieten foodliefhebbers van specialiteiten van over de hele wereld tijdens het Foodtruck Festival Achterhoek. De oevers van recreatiegebied Stroombroek (Markant Outdoorcentrum) vormen het sfeervolle décor voor dit unieke festival. Neem plaats rond het gezellige kampvuur en geniet van heerlijke wijnen, verrassende speciaalbieren en de beste koffies.

 

Augustus
Foodwall Zutphen
30 augustus t/m 1 september geniet je op de Houtwal in Zutphen van food, entertainment, drinks en music. Foodfestival Foodwall biedt gezelligheid voor jong en oud! Struin lekker over het festivalterrein, geniet van lekkere hapjes en drankjes en kijk en luister ondertussen naar film, kleinkunst, theater en muziek. Leg je kleedje op het gras en proef van al het lekkers dat de foodtrucks te bieden hebben!

Foodtruck Festival Rrrollend
Houd jij van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en een grote portie vermaak? Dan ben je bij Rrrollend Food Festivals aan het juiste adres! Dit foodfestival biedt niet alleen een grote verscheidenheid aan food, maar zorgt ook voor onwijs leuk entertainment. Relaxte jazzbandjes zorgen overdag voor de perfecte sfeer en ’s avonds draaien de Dj’s de sterren van de hemel! Tijdens dit alles streel jij natuurlijk je smaakpapillen met de heerlijkste gerechten. Van hamburger tot vegetarische bitterbal en van biologische frites tot poffertje. Er is voor jong en oud wat lekkers te vinden. Je vindt Rrrollend van 2-4 augustus in Arnhem en van 20-22 september in Nijmegen.

 

September
FoodTruck Festival
Bij het FoodTruck Festival in Tiel kun je op zaterdag 21 en zondag 22 september weer genieten van de lekkerste hapjes en drankjes bij een van de 30 mobiele keukens. Er is voor iedereen wel wat te vinden; van een lekkere hamburger tot dikke friet, van tortilla tot verse smoothie en van heerlijke warme wafel tot een vers bakje koffie. Ook kun je genieten van livemuziek!