De leukste foodfestivals deze zomer

Foodfestivals: gezellige festivals vol met prachtige authentieke foodtrucks en vooral heerlijke hapjes en drankjes. Je ziet ze overal verschijnen, groot of klein. Ook in de Gelderse streken toveren de mobiele keukentjes vele parken om tot gezellige openluchtrestaurantjes. Deze foodfestivals wil je niet missen!

Juni

Festival Trek

Het Nijmeegse Hunnerpark staat van 15 t/m 17 juni in het teken van ongedwongen genieten van lekker eten, live muziek en theater. Tijdens Festival TREK wordt het park één groot openluchtrestaurant! Sla je picknickkleedje uit en waag je aan de smaakvol bereide nieuwe gerechten!

Juli

Foodtruck Festival Achterhoek

Van 6 t/m 8 juli genieten foodliefhebbers van specialiteiten van over de hele wereld tijdens het Foodtruck Festival Achterhoek. De oevers van recreatiegebied Stroombroek (Markant Outdoorcentrum) vormen het sfeervolle décor voor dit unieke festival. Neem plaats rond het gezellige kampvuur en geniet van heerlijke wijnen, verrassende speciaalbieren en de beste koffies.

Sonsbeekmarkt

Iedere eerste zondag van de maand vind in het Sonsbeekpark in Arnhem de Sonsbeekmarkt plaats. Dit vrolijke en gezellige feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes laat je kennismaken met pure voeding uit de streek en wereldse producten. Proef de buitenlucht en geniet van fijne muziek en inspirerende workshops. De eerstvolgende edities van de Sonsbeekmarkt zijn op 1 juli en 5 augustus bij Kasteel Zypendaal.

Swan Market

Op de Swan Market, op 8 juli in Arnhem, tonen startende en creatieve ondernemers hun producten op een gezellige lifestylemarkt. Scoor mooie accessoires, betaalbare kunst en handgemaakte sieraden die precies bij jou passen. Authentieke foodtrucks verwennen je met heerlijk eten en drinken en op de achtergrond spelen artiesten prachtige live muziek. Beleef een gezellige middag uit samen met je partner, vrienden of gezin!

Foodwall Zutphen

Van 27 t/m 29 juli geniet je op de Houtwal in Zutphen van food, entertainment, drinks en music. Foodfestival Foodwall biedt gezelligheid voor jong en oud! Struin lekker over het festivalterrein, geniet van lekkere hapjes en drankjes en kijk en luister ondertussen naar film, kleinkunst, theater en muziek. Leg je kleedje op het gras en proef van al het lekkers dat de foodtrucks te bieden hebben!