Duik in de wereld van WILD!

Het wildseizoen staat voor de deur! De bladeren vallen van de bomen, de dagen worden korter en er wordt weer wild geserveerd. Op vele plekken in de Gelderse streken kun je gedurende het wildseizoen genieten van heerlijke gerechten, meestal geserveerd met rode wijn of een stevig biertje.  Ieder jaar worden er op de Veluwe leuke festivals georganiseerd met activiteiten voor jong en oud.  Vier de Veluwse herfst en kom genieten, proeven en beleven!

Wilddagen Rondje Vierhouten

6 en 7 oktober
De Wilddagen van Rondje Vierhouten zijn in 2018 op zaterdag 6 en zondag 7 oktober. Hotel Vierhouten, Hotel Restaurant de Vossenberg, Pannenkoekenhuis De Boswachter en Restaurant Bistro NoVice uit Vierhouten organiseren in dit weekend een gezellig samenzijn met een proeverij van specialiteiten en Veluws wild, drankjes en uiteraard bokbier van het fust. Er is live muziek en entertainment. Zoals een roofvogelshow, laserkleiduiven schieten en diverse demonstraties van oude ambachten. En voor de kinderen: ezelrijden. Dit jaar zal er tijdens het wildweekend ook weer een streekmarkt zijn. Heb je zin in een gezellig hapje en drankje, met vrienden, buren en familie? Kom dan in het eerste weekend van oktober naar Vierhouten! De entree is gratis.

Klik hier voor meer informatie over de Wilddagen.

Roots in the Woods

19 t/m 21 oktober

Hoe kun je de herfst nou beter verwelkomen dan met het sfeervolle festival Roots in the Woods? Van 19 t/m 21 oktober is er muziek en theater en geniet je van speciaalbiertjes, wijn en goed eten in het Beekpark in Apeldoorn. En ook nog eens helemaal gratis! Het festival begint op vrijdagavond. Dan staat de barbecue aan en de wijntjes en biertjes koud. Kom een dansje wagen op het gezellig verlichte festivalterrein. Of plof lekker rustig neer om te kijken naar de verschillende theateracts. Op zaterdag en zondag wordt het park opgedeeld in twee delen: een speciale kidsarea en het Rauw en ruig gebied. In het Rauw en ruig gebied wordt country, folk en bluesmuziek gespeeld. Jick Munro & The Amazing Laserbeams zorgt zaterdagavond voor een super spetterende afsluiter. In het kidsdeel kunnen de kleine bezoekers lekker klimmen en klauteren in een speciaal parcours dat samen met de Apenheul wordt opgezet. Daarnaast zijn er veel leuke voorstellingen speciaal voor kinderen. In het midden van het Roots in the Woods-terrein vind je het centrale terras en ook daar kun je kijken naar allerlei optredens. Roots in the Woods speelt zich voor het grootste gedeelte af in het stadspark Beekpark in Apeldoorn, maar ook op andere Veluwse locaties zijn dingen te doen.

Klik hier voor meer informatie over Roots in the Woods.

Störrig

27 en 28 oktober

Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober vindt in Ede de tweede editie van het Störrig festival plaats, waarmee we een weekend lang een culinaire ode aan de wilde Veluwe brengen. Störrig is een festival dat alle zintuigen prikkelt. Waar je ontdekt, proeft en beleeft, en waar je kennis maakt met al het heerlijks dat de natuur te bieden heeft. Speciaal voor het festival hebben zijn er negen topchefs aan negen specialisten die een passie voor het wilde thema hebben gekoppeld. En we hebben het hier niet alleen over een passie voor hert, ree en zwijn! Maar wild is voor ook: al het eetbaars wat er groeit en bloeit. Wilde bieren, natuurlijke ciders, koken op open vuren en wilde kazen proeven. Störrig is Veluws dialect voor ruw, ruig en vasthoudend. Precies wat de Veluwe is!

Klik hier voor meer informatie over Störrig.

 

Kijk op www.visitveluwe.nl/wild voor alle arrangementen, informatie en events en duik in de wereld van WILD!

Evenementen op de kaart

Roots in the Woods

Ga naar de website

Wilddagen Vierhouten

Ga naar de website