Lentekriebels: de leukste buitenactiviteiten

De zon schijnt, de temperaturen gaan omhoog en de knopjes komen aan de bomen. Tijd voor lentekriebels! Het eerste mooie lenteweekend van het jaar is in aantocht en daarom zetten wij een paar leuke buitenactiviteiten op een rijtje.  

Festival Lentelive!

In De Vecht wordt het begin van de lente feestelijk gevierd met het festival Lentelive! Het feest begint op vrijdagavond 6 april met een optreden van Erwin Nyhoff en band en Rowwen Hèze. Ook op zaterdag 7 april gaat het dak er weer af met onder andere de Snollebollekes. Zondag 8 april is het lentebokbierdag. De hele familie is welkom! Er zijn diverse bokbieren op de tap, een lammetjesweide met een stormbaan, bungee trampoline, lasergame area, zweefmolen en nog veel meer. Voor vrijdag en zaterdag moet je een kaartje kopen. Entree op zondag is gratis.

 

Hoog in de bomen

Zin in een actief buitenuitje? Bezoek dan het Klimbos Veluwe of Klimbos Achterhoek. Je vindt er tien verschillende parcours die steeds iets moeilijker en hoger worden. Probeer eens het ‘Discovery’-parcours, deze gaat tot 6 meter hoog. Ben je op zoek naar wat meer spanning? Het ‘No Limit’ parcours brengt je tot wel 18 meter hoogte. Voor de echte durfals is er de Vrije val & Bungee, die geeft een echte kick! Ook voor kinderen is het klimbos een leuk uitje. Er is een speciaal Junior Klimbos voor kids vanaf 7 jaar.

Klimbos Veluwe

 

Eet een ijsje

Bij mooi weer hoort natuurlijk … ijs! Het ambachtelijke schepijs van Wijs bevat zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten en wordt dagelijks versbereid in de vestiging in Gendt. Vanuit de winkel, kijk je zo de keuken in en zie je dus met eigen ogen hoe het ijs gemaakt wordt. Proef vooral het bekende kersenijs. Naast de salon in Gendt, is er ook een vestiging in Elst. Bij ijssalon Daisy’s in Tiel krijg je direct een zomers gevoel. Er zijn te veel smaken om op te noemen, dus er zit altijd wel iets lekkers tussen. Liever iets gezonders? Bij Daisy’s hebben ze ook heerlijke smoothies van verschillende soorten fruit.

 

Lekker varen

Met haar ligging tussen de grote rivieren is Rivierenland een walhalla voor waterliefhebbers. Recreatiegebied De Gouden Ham ligt prachtig aan het water in het Land van Maas en Waal. Bij Riverside Outdoor & Events kun je een sloep, kano, motorbootje of zeilboot huren om het water te verkennen.


Proef het voorjaar in de Achterhoek

Je fietstocht combineren met lekker eten; in de Achterhoek zijn er tal van fietsroutes die je dit voorjaar langs de mooiste én smakelijkste plekjes voeren. De ‘Proef het Voorjaar route – De Heikamp’ komt aan het begin van de route gelijk langs het eerste streekproduct: graan. Van het eigen graan worden bij De Heikamp heerlijke pannenkoeken gebakken. Even verderop fiets je langs Asselman Asperges. Ontdek hier hoe asperges gesorteerd worden. Natuurlijk kun je hier zelf een bosje van het witte goud kopen, evenals de ingrediënten om een heerlijke aspergemaaltijd mee te maken. Kijk hier voor meer culinaire fietsroutes in de Achterhoek.