Ontdek de mooiste bloesemplekjes in Rivierenland

In Rivierenland is de mooiste tijd van het jaar weer aangebroken: de Bloesemtijd. In het voorjaar verandert het landschap in een grote wit-roze bloesemzee door alle appel-, peren- pruimen- en kersenbomen die dan in bloei staan. Hoe ga jij dit seizoen de bloesem ontdekken?

Wandelen tussen de bloesem

Wie van wandelen houdt, moet zeker meedoen met de jaarlijkse Rode Kruis Bloesemtocht op zaterdag 21 april. Niet alleen maak je zo een prachtige wandeling dwars door bloeiende boomgaarden, maar je steunt ook meteen projecten van het Rode Kruis. De afstanden variëren van 8 tot 40 kilometer, dus er zit voor iedereen wel een geschikte route bij. Je kunt je nog aanmelden via Rodekruisbloesemtocht.nl.

 

De mooiste fietsroutes

Stap je liever op de fiets? Er slingeren diverse mooie fietsroutes door Rivierenland waarbij je langs de bloesem komt. De Lingeroute voert je langs de rivier de Linge over dijken en langs weelderige boomgaarden en pittoreske dorpjes. Niet te missen is landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Hier ligt misschien wel het mooiste bloesemplekje van heel Rivierenland: de Appeldijk. De Betuweroute leidt je langs boomgaarden die in de lente het landschap bedekken met een wit-roze bloesemdeken. De gehele streek straalt rust en ruimte uit. Fiets langs uitgestrekte (water)recreatiegebieden en geniet vanaf de dijk van het mooie uitzicht over de uiterwaarden.

 

Toeren over de dijken

Hoe leuk is het om de bloesem te bekijken terwijl je op een scooter over de dijken toert? Bij Tourenopeenscooter.nl kun je een retroscooter huren waarmee je de bloesemroute rijdt. Je maakt je tochtje compleet door te pauzeren tussen de bomen mét een volle picknickmand. Wat op een scooter kan, kan natuurlijk ook op een solex. Of je er nu 1 of 50 wilt huren bij Solexverhuur De Betuwe ben je aan het juiste adres. Er liggen diverse routes voor je klaar die je door de Betuwe of het Land van Maas en Waal leiden.

 

Bloesem spotten vanuit de bus

Je kunt je zelfs met een bus langs alle bloesem laten vervoeren. Tijdens de bloesembustocht, georganiseerd door het Geldersch Landschap & Kasteelen op 28 april neemt de boswachter je mee langs bloeiende boomgaarden, rivieren, dijken en kastelen in de Bommelerwaard. De bus maakt een paar tussenstops bij kasteel Ammersoyen, landgoed Waardenburg en Neerijnen en landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt.

 

Slapen in een boomgaard

Om je bloesemervaring helemaal compleet te maken, kun je overnachten tussen de fruitbomen. Bijvoorbeeld bij Steltenberg Bij ons op zolder. Deze B&B kijkt uit op een kersenboomgaard. Een ander leuk adresje is B&B en Vakantiehuis De Bloesemgaard. De B&B is gevestigd in een honderd jaar oude karakteristieke Betuwse woonboerderij. De inrichting van de kersenkamer, appelkamer en pruimenkamer is geïnspireerd op de frisse fruitkleuren van de Betuwe. Op Camping de Karekiet, gelegen aan een zijriviertje van de Linge, kun je je tentje opzetten tussen de fruitbomen. Kijk voor meer leuke overnachtingsmogelijkheden op Rivierenland.nl/overnachten.