Tips voor het Paasweekend

Een lang weekend vrij, buiten wordt het weer lekker groen en er is (hopelijk) zonnig voorjaarsweer. Het paasweekend is perfect om lekker eropuit te trekken. Maar wat is er allemaal te doen in de Gelderse streken? Wij geven je onze tips.

Heerlijk brunchen
Drie ei is een paasei. Het paasweekend is niet compleet zonder een uitgebreid ontbijt of lekkere brunch, mét een eitje natuurlijk. Bij Speciaalbierbrouwerij Oijen kun je op Eerste en Tweede Paasdag genieten van een heerlijke Boeren Brunch. De brunch is compleet met sandwiches, huisgemaakte soep, eitjes en mini quiches. In de Speciaalbierbrouwerij worden sinds 1989 speciaalbieren op ambachtelijke en traditionele wijze gebrouwen. Blijf dus gerust even hangen voor een Ooijens Lentekriebel…

Lekker naar buiten
In Park Lingezegen bij Elst worden er wandelingen georganiseerd tijdens het paasweekend voor diegenen die wat meer willen weten over de natuur in de omgeving. Ga met de boswachter op zoek naar de roerdomp of blauwborst tijdens een vogelwandeling op 20 april of kies ervoor om eerste paasdag uit te waaien tijdens de struintocht in de Lingewaard.

Wie liever op eigen houtje gaat wandelen of fietsen kan een van onze routes uitkiezen. Stap op de fiets en kijk of er wat bloeit op de Betuwse bloesemroute, wandel langs de Soerense beek tijdens het Ommetje Spankeren of maak een iets avontuurlijkere tocht over onverharde paden op het Klompenpad bij Renkum.

Netherlands, Doornenburg, bij Veerpont naar Pannerden

Struin over de boekenmarkt
Het pittoreske vestingstadje Bredevoort is al ruim 25 jaar de nationale Boekenstad van Nederland. Op Tweede Paasdag gaat het boekenseizoen weer van start. Op de boekenmarkt rondom de Koppelkerk bieden diverse Nederlandse en Duitse boekhandelaren hun boeken aan. Kom gezellig struinen tussen de boeken en kom op adem met een lekker kopje koffie in het Boekencafé van de Koppelkerk. De toegang is gratis.

Duik in de geschiedenis
Benieuwd hoe het was om als kind de Slag om Arnhem mee te maken? In het Airborne Museum komt zondag 21 april iemand langs om zijn of haar indrukwekkende verhaal over de Tweede Wereldoorlog te vertellen. Leer hoe een kind in de jaren veertig de bezetting, evacuatie en bevrijding heeft ervaren destijds. Er zijn steeds minder mensen die hun ervaring nog persoonlijk kunnen navertellen, dus het is extra bijzonder.

Kijk je ogen uit
Apenheul in Apeldoorn is weer geopend en start het nieuwe seizoen goed. Want… naast een nieuwe apensoort – de in dierentuinen zeldzame talapoin – is er in Apenheul al sprake van veel pril babygeluk. Dus als je apen én aapjes wil spotten, dan ben je hier aan het juiste adres. Het is grappig, je kunt er iets van leren en het is herkenbaar. Want wist jij dat van alle dieren apen het meest op mensen lijken?

Geniet van frisse lentegeuren en –smaken
Geen zin om te koken in je vrije weekend? Op Tweede Paasdag geniet je van een heerlijk diner in een unieke en landelijke omgeving op Landgoed Marienwaerdt. De lente is een prachtig seizoen om buiten te zijn. Maak een mooie fiets- of wandeltocht over het landgoed en laat je daarna verwennen met een heerlijk Bloesemdiner!

Vroeg uit de veren!
Iedereen heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo, maar wist jij ook dat hier speciale Vroege Vogel- en Vroege Vissenwandelingen worden georganiseerd? Tijdens deze exclusieve wandelingen voor openingstijden kun je in alle rust de Bush of de Ocean ontdekken. Ga daarna verder het park in en bewonder de prachtige dieren uit alle delen van de wereld die er leven!

Op de kaart

Speciaalbierbrouwerij Oijen

Ga naar de website

Park Lingezegen

Ga naar de website

Koppelkerk

Ga naar de website

Airborne Museum

Ga naar de website

Landgoed Mariënwaerdt

Ga naar de website

Burgers' Zoo

Ga naar de website