5 tips voor de herfstvakantie

Het is herfstvakantie!  Een hele week niet naar school betekent alle tijd om op Groot Gelders Avontuur te gaan en de leukste uitjes van de Gelderse streken te beleven. Van dinosaurussen spotten tot gieren in de achtbaan en griezelen in een kasteel. Wij geven je tips voor een dagje uit met het gezin!

1. Kom dieren spotten

Wil jij alles weten over dinosaurussen en ben je niet bang om een loslopende aap tegen te komen? Ga dan op dierenavontuur in de Gelderse streken! In Burgers’ Zoo ontdek je dieren uit alle landen en loop je van het ene naar het andere avontuur. Maak een reis door de tijd en volg dinosaurussporen tijdens de speciale familierondleiding in de herfstvakantie.

In Apenheul vind je meer dan 300 apen. Grote apen, kleine apen, apen met snorren en apen die heel hard kunnen brullen. En meer dan de helft loopt zomaar los tussen de bezoekers! Met de handige spottips die in het park te vinden zijn hoef je er niet één te missen.

2. Ga op ontdekking in een museum

Musea saai? Welnee! Een uitje naar een museum is een leerzame, maar bovendien ontzettend leuke dag voor het hele gezin. Ga mee op reis door de geschiedenis in het Nederlands Openluchtmuseum! Ga lekker spelen op het Zaanse plein of neem een kijkje bij de drukker en boerin die aan het werk zijn. Ze beantwoorden al je vragen en soms mag je zelfs even meehelpen!

Ben jij een echte avonturier en gek op navigatie en cartografie? Dan is een bezoek aan GeoFort echt wat voor jou! Hier leer je alles over kaarten en navigatie. Zoek de weg in de donker ondergrondse gang of in het doolhof en laat zien hoe goed je kunt speuren.

En je hoeft niet eens in het vliegtuig te stappen om kennis te maken met verschillende Afrikaanse landen en culturen. In het Afrika Museum in Berg en Dal waan je je in dorpen uit Ghana, Lesotho, Kameroen en Benin. Je komt ogen en oren tekort!

3. Op avontuur in een attractiepark

Rondtollen in de zweefmolen en razende ritjes in de achtbaan… Wie dol is op pretparken zit goed in de Gelderse streken! Maak een ritje in de achtbaan, spring op de trampoline en zweef door de lucht in Kinderpretpark Julianatoren of Amusementspark Tivoli. Ook leuk voor de allerkleinsten!

Pech met het weer? Ga dan klimmen, springen en glijden in de enorme speelparadijzen van Monkey Town. Je vindt er wel zes in de Gelderse streken! Test je hoogtevrees in de Fun Climb in Apeldoorn of ontspan uit de spannende Jungle Escape Room in Arnhem. Liever een potje lasergamen? Dat doe je in Wijchen en Arnhem!

4. Gluren in een chique kasteel

Ontdek de spannende geschiedenis van de Gelderse streken! Bezoek eens een van de vele kastelen, forten en landgoederen die hier te vinden zijn. Op Slot Loevestein is in de herfstvakantie van alles te doen. Meng zelf de juiste ingrediënten voor buskruit in de Kruittoren of laat de vesting onder water lopen met het waterspel. Voor wie gek is op griezelen organiseert Kasteel Huis Bergh gruwelijk griezelige kasteeltochten. Kun jij het griezelige verhaal tot het einde afluisteren?

5. Leef je uit!

Een bijzonder dagje uit beleef je in De Spelerij – De Uitvinderij. Daar ontdek je de meest ongewone speeltuin die je ooit hebt gezien en kun je je eigen uitvindingen maken. En wil jij wel eens laten zien hoe snel, sterk en handig je bent? Grijp dan je kans bij Wipeout Kids en bestorm alle obstakels!

Van al die leuke activiteiten krijg je natuurlijk honger! Strijk neer bij een van de vele pannenkoekenhuizen in regio Arnhem en Rijk van Nijmegen. Je vindt de restaurants in de buurt van topattracties en prachtige fiets- en wandelgebieden. Ideaal dus! Van traditionele restaurants met een ouderwets gezellige inrichting, tot strakke en moderne uitstralingen. Klik hier voor onze tips.