Wild eten in de Achterhoek: een culinaire traditie

Liefhebbers van lekker eten weten het allang: met een bezoekje aan de Achterhoek doe je je smaakpapillen een groot plezier. De Achterhoekse koks weten hoe ze de producten uit de streek het beste tot hun recht kunnen laten komen. En vanaf half oktober tot eind januari heeft de Achterhoekse gastronomie weer talloze smakelijke en bijzondere wildgerechten op het menu. Vaak is dit wild afkomstig uit de eigen streek en dat proef je!


Achterhoeks wild

Wat maakt het Achterhoekse wild nu zo bijzonder? De kwaliteit van wild heeft alles te maken met wat de natuur de dieren aan planten en kruiden te bieden heeft. De Achterhoek kent een grote verscheidenheid aan grondsoorten en vegetatie, waardoor de dieren het lekkerste kunnen uitzoeken. Niet voor niets komen wildliefhebbers in het najaar speciaal naar de Achterhoek voor de beste reerug of hazenpeper. Kom je ook kennismaken met deze rijke traditie van de streek?

Ruim twintig wildrestaurants serveren vanaf half oktober smaakvolle wildgerechten. De diversiteit is groot en elke kok heeft zijn eigen specialiteit. Bij veel restaurants werken de koks met wild uit hun eigen regio. Zij weten precies hoe ze dit vlees het best tot hun recht kunnen laten komen.


Smakelijke wildarrangementen

De Achterhoekse wildrestaurants bieden aantrekkelijke een- of meerdaagse arrangementen aan. Van culinaire zesgangendiners tot ‘wilde’ weekenden, het is allemaal mogelijk. Kijk op www.wildetenindeachterhoek.nl voor een compleet overzicht.


De Achterhoek op z’n mooist

Tijdens het wildseizoen is de Achterhoek misschien wel op z’n mooist. De uitgestrekte bossen en de landgoederen bij de kastelen betoveren je met hun kleurenpracht. De schilderachtige dorpjes en karakteristieke steden omarmen u met hun warmte. Stad en streek dompelen u onder in een heerlijk seizoen. Mét natuurlijk de bijbehorende culinaire verwennerij. Want de uitgebreide wildarrangementen van de Achterhoekse hotels en restaurants maken de beleving compleet.


Meer informatie

Informatie over restaurants die vanaf oktober de heerlijkste wildgerechten serveren, lees je in de brochure ‘Wild eten in de Achterhoek’. Deze brochure is in het najaar gratis verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants.

Kijk voor meer informatie op www.wildetenindeachterhoek.nl en reserveer één van de heerlijke arrangementen.