U bevindt zich hier: Home ›  Evenementen

Evenementen in de Gelderse streken

In de Gelderse streken, Veluwe, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek, worden vele evenementen georganiseerd en kun je prachtige tentoonstellingen bezichtigen. Kijk in de evenementenkalender hieronder voor een selectie. In de uitagenda op de websites van de verschillende regio's staat een uitgebreid overzicht van activiteiten in Gelderland.

Veluwe
Regio Arnhem Nijmegen
Rivierenland
Achterhoek

Toon:  
16 JAN-
16 FEB
700 jaar Culemborg in beeld en schrift Rivierenland Culemborg

Culemborg heeft dit jaar maar liefst zevenhonderd jaar stadsrechten. Wat is er nog terug te zien van de geschiedenis in de stad Culemborg? In de expositie ‘700 jaar Culemborg in beeld en schrift’ is een mooi overzicht gemaakt van 700 jaar Culemborg aan de hand van foto’s. Daarnaast is ook het topstuk ‘700 jaar stadsrechten Culemborg’ te bewonderen. Een aanrader voor iedereen die van geschiedenis houdt!

 

16-20
JAN
Winter activiteiten Regio Arnhem Nijmegen Nederlands Openluchtmuseum

Ervaar de winters uit onze geschiedenis in het Openluchtmuseum. Kom schaatsen en sleetje rijden of maak een ritje in de nostalgische draaimolen. Door het hele park worden er activiteiten georganiseerd. Neem een kijkje bij een van de vele ambachten die er worden uitgevoerd, bijvoorbeeld bij de stroopkokers of klompenmakers en bak je eigen broodje boven het vuur.

16 JAN-
25 FEB
CRIMP: 84 minimeesterwerken De Veluwe CODA

De wereld wordt steeds voller en er blijft steeds minder ruimte over voor onszelf en voor de natuur. Bekijk hoe kunstenaars omgaan met het gegeven dat hun werkterrein beperkt zou zijn. Lukt het dan nog steeds om hun boodschap over te brengen? 84 sculpturen van maximaal 14x14x14 centimeter door kunstenaars uit het binnen- en buitenland laten zien dat klein ook groots kan zijn.

Maak zelf onderdeel uit van CRIMP door de sculpturen vanuit een andere plek, vanuit een ander perspectief te bekijken en op de foto te zetten. Deze foto’s maken deel uit van de expositie.

16 JAN-
4 MRT
World Press Photo Regio Arnhem Nijmegen Afrika Museum

In deze 60e editie van de World Press Photo worden de indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen getoond. Deze winnaars komen uit acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. Onder andere de World Press Photo van het voorbije jaar, An Assassination in Turkey van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilic, is te zien in de tentoonstelling.

20 JAN-
18 MRT
Schilderij en Tekening van het jaar 2017 De Veluwe CODA

Schilderij van het jaar en Tekening van het jaar zijn unieke wedstrijden voor kunstschilders en tekenaars uit Nederland en België en in CODA zijn de werken van de tien finalisten van beide wedstrijden te bewonderen! Naast de tien finalisten van de vakjury, worden er nog twee publiekswinnaars toegevoegd. De schilder- en tekenkunst is gratis te bezichtigen!