Eten in Gelderland

Als je op zoek bent naar een regio die veel (onontdekte) culinaire parels biedt, dan ben je in Gelderland aan het juiste adres.

Wist je bijvoorbeeld dat er veel overheerlijke wijnen afkomstig zijn uit onze eigen, lokale wijngaarden? We hebben zelfs één van de grootste wijnstreken van Nederland.

De echte wildliefhebber kan bij ons zijn smaakzintuigen prikkelen met het beste stukje fazant of ree. En heb je al wel eens gehoord van Marikenbrood of Arnhemse Grofjes? Onze streken bieden een ontdekkingsreis langs vele specialiteiten, waarvan veel gerechten gemaakt worden met authentieke, lokale producten.

Lees op deze pagina alles over eten in de Gelderse streken. 

Lunchen in Gelderland

Halverwege de dag moet je uiteraard je energie op peil brengen met een goede lunch. Een belangrijk moment om even bij te komen en te genieten!

De gastvrijheid en culinaire variatie zijn kenmerkend voor deze regio. Lekker in de zon op een terras, eten in een gezellige bistro, genieten in een theetuin of op bezoek bij lokale ondernemers die hun eigen producten serveren. Het kan allemaal! Kazen, brood, honing, fruit en eieren: je kunt ervan uitgaan dat veel gerechten en dranken bereid worden met verse producten van onze eigen (vruchtbare) grond. Onze sfeervolle en gastvrije horecagelegenheden ontvangen je graag. De eerste rommelende maag moeten we in Gelderland nog tegenkomen!

Lees hier meer over lunchen in Gelderland!

Wijngaarden in Gelderland

Als je denkt dat je voor een goede wijn naar Frankrijk, Spanje of Italië moet, dan heb je het mis. Uit de wijngaarden van onze mooie Gelderse streken komen de meest verfijnde, kwalitatieve wijnen!

Gelderland heeft één van de grootste wijnstreken van Nederland en kent een breed palet aan – vaak zelfs prijswinnende – wijnen. Onze lokale, authentieke wijnen doen je al snel beseffen dat je het niet meer ver weg hoeft te zoeken om écht te genieten. In Gelderland kun je de wijnen niet alleen proeven, maar ook de passie en het proces beleven bij de lokale wijnbouwers. Wij weten zeker dat jij aan het einde van de dag niet met lege handen naar huis gaat.

Lees hier meer over wijn in de Gelderse streken!

Gelderse Streekgerechten

Ga je op culinaire ontdekkingsreis? In de verschillende regio’s in Gelderland krijg je de meest verse producten direct van het land op je bord.

Iedere streek heeft zijn eigen kenmerkende streekgerechten. Proef van onze eigen honing, brood, kaas en mosterd of laaf je aan een klassiek asperge-gerecht, bereid met lokaal geteelde asperges. En de pure smaken van groenten en fruit ervaar je pas écht als je weet hoe ze smaken wanneer ze direct van onze eigen vruchtbare grond komen.

Voor de echte kenniers en liefhebbers van drank valt er ook veel te ontdekken. Heb je wel eens geproefd van Nijmegin? Heb jij al eens een wijntje geprobeerd uit één van onze eigen wijnstreken? Of een biertje van één van onze vele lokale bierbrouwers? Niet? Verbreed dan in Gelderland je horizon!

Lees hier meer over onze Gelderse streekgerechten!

 

Eten in Gelderland

Dineren in Gelderland

Van chique tot snel en van lokaal tot werelds; in Gelderland is ruimte voor al je plannen om te dineren.

Ga ‘op stand’ met een diner in een kasteelrestaurant of kies voor één van onze sterrenrestaurants. Is dat niet zo jouw ding? Dan is er nog een ruime keuze uit de vele pannenkoekenhuizen, bistro’s, barren en restaurants – die soms van generatie op generatie zijn doorgegeven.

De echte wildliefhebber kan in Gelderland genieten van een lekker stuk fazant, vos, zwijn of ree. De smaak van wild is karakteristiek en zal je voor altijd bijblijven. Gastvrijheid en sfeer staan in onze streken centraal, dat zal je overal ervaren. Vergeet vooral niet onze streekproducten te proeven. Je avond maak je compleet met een lokaal gebrouwen bier of wijn uit één van onze eigen wijngaarden!

Lees hier meer over dineren in Gelderland!