Eten in Gelderland

Als je op zoek bent naar een regio die veel (onontdekte) culinaire parels biedt, dan ben je in Gelderland aan het juiste adres. Wist je bijvoorbeeld dat er veel overheerlijke wijnen afkomstig zijn uit onze eigen wijngaarden? We hebben zelfs één van de grootste wijnstreken van Nederland. De echte wildliefhebber kan bij ons zijn smaakpapillen prikkelen met het beste stukje fazant of ree. En heb je al wel eens gehoord van Marikenbrood of Arnhemse Grofjes? Onze streken bieden een ontdekkingsreis langs vele specialiteiten, waarvan veel gerechten gemaakt worden met authentieke, lokale producten. Lees er hier meer over, dan zien we je daarna graag in Gelderland om je smaakpapillen eens culinair te belonen.

Lunchen in Gelderland

Halverwege de dag moet je uiteraard je energie op peil brengen met een goede lunch. Een belangrijk moment om even bij te komen en te genieten! De gastvrijheid en culinaire variatie zijn kenmerkend voor deze regio. Lekker in de zon op een terras, eten in een gezellige bistro, genieten in een theetuin of op bezoek bij lokale ondernemers die hun eigen producten serveren. Het kan allemaal! Kazen, brood, honing, fruit en eieren: je kunt ervan uitgaan dat veel gerechten en dranken bereid worden met producten van onze eigen (vruchtbare) grond. Onze sfeervolle en gastvrije horecagelegenheden ontvangen je graag. De eerste rommelende maag moeten we in Gelderland nog tegenkomen!

Lees meer over lunchen in Gelderland!

Wijngaarden in Gelderland

Als je denkt dat je voor een goede wijn naar Frankrijk, Spanje of Italië moet, dan heb je het mis. Uit de wijngaarden van onze mooie Gelderse streken komen de meest verfijnde, kwalitatieve wijnen! Gelderland heeft één van de grootste wijnstreken van Nederland en kent een breed palet aan – soms zelfs prijswinnende – wijnen. Onze lokale, authentieke wijnen doen je al snel beseffen dat je het niet meer ver weg hoeft te zoeken om écht te genieten. In Gelderland kun je de wijnen niet alleen proeven, maar ook de passie en het proces beleven bij de lokale wijnbouwers.

Lees meer over de wijn in de regio’s!

Gelderse Streekgerechten

Ga je op culinaire ontdekkingsreis? In de verschillende regio’s in Gelderland krijg je de meest verse producten direct van het land op je bord. Iedere streek heeft zijn eigen kenmerkende streekgerechten. Proef van onze eigen honing, brood, kaas en mosterd of laaf je aan een klassiek asperge-gerecht, bereid met onze eigen geteelde asperges. En de pure smaken van groenten en fruit ervaar je pas écht als je weet hoe ze smaken wanneer ze direct van onze eigen vruchtbare grond komen. Voor de echte drankliefhebbers valt er ook veel te ontdekken. Heb je wel eens geproefd van Nijmegin? Een wijntje geprobeerd uit één van onze eigen wijnstreken? Of een biertje van één van onze vele lokale brouwers? Niet? Verbreed dan in Gelderland je horizon!

Lees meer over onze streekgerechten!

Dineren in Gelderland

Van chique tot snel en van lokaal tot werelds; in Gelderland is ruimte voor al je dinerplannen. Ga ‘op stand’ met een diner in een kasteelrestaurant of kies voor één van onze sterrenrestaurants. Is dat niet zo jouw ding? Dan is er nog een ruime keuze uit vele pannenkoekenhuizen, bistro’s, barren en restaurants – die soms van generatie op generatie zijn doorgegeven. De echte wildliefhebber kan in Gelderland genieten van een lekker stuk fazant, vos, zwijn of ree. De smaak van wild is karakteristiek en zal je voor altijd bijblijven. Gastvrijheid en sfeer staan in onze streken centraal, dat zal je overal ervaren. Vergeet vooral niet onze streekproducten te proeven. Je avond maak je compleet met een lokaal gebrouwen biertje of wijn uit één van onze eigen wijngaarden!

Meer over dineren in Gelderland!