Winkelen in Gelderland

In de hele provincie vind je unieke boetieks, outlets en evenementen die alles overtreffen. Hier winkelen betekent meer dan alleen souvenirs en lokale lekkernijen kopen – het gaat ook om het ontdekken van een uitnodigende sfeer, het bewonderen van prachtige architectuur en het genieten van exclusieve winkelervaringen met leuke cadeaus. Winkelen in deze opmerkelijke provincie belooft een onvergetelijke ervaring en bezorgt  je ongetwijfeld een paar verhalen voor thuis op.

Winkelen in Gelderse dorpen en steden

Van bruisende winkelstraten in de steden tot lokale boetiekjes in de dorpen; in de Gelderse streken zijn er voor iedereen genoeg mogelijkheden om in het dorp of in de stad te komen winkelen.

In de grote winkelsteden vind je de meest bekende winkelketens aan de grote winkelstraten, afgewisseld met kleinere straatjes vol lokale winkels. In de knusse dorpskernen met een historisch karakter vind je speciaalzaken, lokale producten, gezellige pleinen en terrassen om uit te puffen. Dit gevarieerde aanbod van winkels, gecombineerd met de ruime parkeergelegenheid en gastvrije horeca, maken winkelen in Gelderland een leuke ervaring. Als bonus liggen stad en natuur in Gelderland dicht bij elkaar en kom je na een gezellige dag winkelen zo weer tot rust in de prachtige natuur! 

Lees hier alles over winkelen in de Gelderse dorpen en steden

Winkelen in Gelderse speciaalzaken

Ben je op zoek naar een uniek cadeau voor iemand die alles al heeft? In Gelderland vind je tal van speciaalzaakjes waar jij gegarandeerd geschenken tegen komt waar je (nog niet) naar op zoek bent!

Snuffel tussen de vintagekleding in de bijzondere winkels, of laat je verrassen door de streekproducten van de verschillende regio’s. Verspreid over mooi gelegen dorpen vind je allerlei brocante en lifestyle zaken waar je aan de drukte kunt ontsnappen. Onderweg ga je voor het betere foodshoppen langs bij de verschillende landwinkels en boerderijen die Gelderland rijk is. Van fruitteelt, tot boerenkaas en honing van de imker, niets smaakt beter dan deze verse producten van eigen bodem. Rust aan het einde van de dag uit op het boerenterras met een Nederlands wijntje of een glas zelf gebrouwen bier en geniet van de Gelderse specialiteiten!

Lees hier alles over winkelen in Gelderse speciaalzaken

Kunst kopen in Gelderland

Gelderland heeft een prachtig pallet aan kunst en cultuur te bieden. Wist je dat je in Gelderland de oudste winkelstraat van Nederland vindt?

Terwijl je door de middeleeuwse kronkelstraatjes loopt, langs de historische panden en eeuwenoude stadswallen, kijk je als kunstliefhebber je ogen uit. Met prachtige ateliers, galeries en kunsthandels zijn kunstshoppers in Gelderland aan het juiste adres. Beelden, schilderijen en de nieuwste mode kunnen in de studio’s van diverse makers direct van de bron gekocht worden. Wat je aan kunst ook zoekt, je vindt het in Gelderland.

Wanneer kom jij kunstshoppen in Gelderland?