Gelderse dorpen en steden

In Gelderland vind je diverse grote steden met historische gebouwen, drukke winkelstraten en grote winkelketens, afgewisseld met karakteristieke dorpjes vol gezellige terrasjes, boetiekjes en knusse markten.

Of je nou op zoek bent naar een unieke vaas voor op je kast of dat je een hele dag door kledingwinkels wil struinen op zoek naar de perfecte aanvulling op je kledingkast: in de Gelderse streken is het aanbod heel divers.

En ben je aan het einde van een gezellige dag winkelen op zoek naar een plekje om je dorst te lessen? Dan hoef je niet ver te zoeken! Van gezellige pleintjes met terrassen tot warme eetcafés, je vindt het allemaal in de Gelderse dorpen en steden.

Lees op deze pagina alles over dorpen en steden in Gelderland.

Grote Gelderse winkelsteden

Heb je het over de Gelderse winkelsteden, dan associeer je dat direct met cultuur, natuur en natuurlijk talloze winkels. In de grote winkelsteden in Gelderland komen oude, karakteristieke elementen samen met nieuwe, moderne factoren. 

  • Zo vind je in Nijmegen de oudste winkelstraat van Nederland, vol historische panden met grote ketens en exclusieve winkels.
  • In Arnhem vind je de nieuwste mode en designs in het Modekwartier, koop je kleding bij de bekende ketens in de 7straatjes, het historische stadshart, en snuffel je daarachter door uniek aanbod in de bijzondere winkeltjes. Benieuwd naar tips over het winkelen hier? Bekijk dan de tips van Romy over winkelen in Arnhem!
  • In Apeldoorn vind je nieuw, oud, uniek en bekend samen in de 4 Straatjes en ‘t Plein.
  • In Doesburg en Zutphen winkel je tussen de koopmanshuizen van de Hanzesteden en in Ede bezoek je op zaterdag de grootste markt van Gelderland.

 

Bovendien vind je in elk van deze steden tal van restaurants en terrasjes om energie op te doen tijdens je dag of een succesvolle dag heerlijk ontspannen af te sluiten. In Nijmegen vind je zelfs de hoogste terrasdichtheid van Nederland! Daar weet jij gegarandeerd een fijn plekje te vinden.

Lokaal winkelen in Gelderland

Winkel jij liever lokaal? Ook dan ben je in Gelderland aan het juiste adres!

Verspreidt over de Gelderse streken vind je kleine en karakteristieke dorpjes vol speciaalzaakjes, landwinkels en zaken van lokale ondernemers. Vers fruit uit de Betuwe, bekroonde wijn uit de Achterhoek of boerenkaas van de Liemers. Voor het betere foodshoppen ga je langs bij de Gelderse boerderijen en landwinkels.

Zin in een middagje historisch shoppen? Dan ben je in de middeleeuwse straatjes van Harderwijk aan het juiste adres. Geniet van een combinatie van karakteristieke cultuur en de prachtige natuur in de Gelderse dorpen, terwijl je winkelt bij de leuke boekhandelaren, bijzondere servieswinkels en bruisende markten.