Gelderse dorpen en steden

In Gelderland vind je diverse grote steden met historische gebouwen, drukke winkelstraten en grote winkelketens, afgewisseld met karakteristieke dorpjes vol gezellige terrasjes, kleine boetiekjes en knusse markten. Of je nou op zoek bent naar een unieke vaas voor op je kast of een hele dag door kledingwinkels wil struinen op zoek naar de perfecte aanvulling op je kledingkast, in de Gelderse streken is het aanbod divers. En ben je aan het einde van een gezellige dag winkelen op zoek naar een plekje om je dorst te lessen? Dan hoef je niet ver te zoeken! Van gezellige pleintjes met terrassen tot warme eetcafé’s, je vindt het allemaal in de Gelderse dorpen en steden.

Grote Gelderse winkelsteden

Heb je het over de Gelderse winkelsteden, dan heb je het over cultuur, natuur en natuurlijk talloze winkels. Zo vind je in Nijmegen de oudste winkelstraat van Nederland vol historische panden met grote ketens en exclusieve winkels. In Arnhem vind je de nieuwste mode en designs in het Modekwartier, koop je kleding bij de bekende ketens in de 7straatjes en snuffel je daarachter door uniek aanbod in de bijzondere winkeltjes. In Apeldoorn vind je nieuw, oud, uniek en bekend samen in de 4 Straatjes en ‘t Plein, in Doesburg en Zutphen shop je tussen de koopmanshuizen van de Hanzesteden en in Ede bezoek je op zaterdag de grootste markt van Gelderland. Bovendien vind je in elk van deze steden tal van restaurants en terrasjes om energie op te doen tijdens je dag of een succesvolle dag af te sluiten. In Nijmegen vind je zelfs de hoogste terrasdichtheid van Nederland!

Lokaal winkelen in Gelderland

Shop jij liever lokaal? Ook dan ben je in Gelderland aan het juiste adres. Verspreid over de Gelderse streken vind je kleine en karakteristieke dorpjes vol speciaalzaakjes, landwinkels en zaken van lokale ondernemers. Vers fruit uit de Betuwe, bekroonde wijn uit de Achterhoek, of boerenkaas van de Liemers… Voor het betere foodshoppen ga je langs bij de Gelderse boerderijen en landwinkels. Zin in een middagje historisch shoppen? Dan ben je in de middeleeuwse straatjes van Harderwijk aan het juiste adres. Geniet van een combinatie van cultuur, idyllische plekken en een directe link met de natuur in de Gelderse dorpen terwijl je winkelt bij de leuke boekhandelaren, bijzondere servieswinkels en bruisende markten.