Bossen in Gelderland

Zomer, winter, herfst of lente: een dagje de bossen van Gelderland in is elk jaargetijde een goed idee. Geniet vandaag nog van de frisse lucht, de rustgevende stilte en de prachtige natuur in een van de vele bossen die Gelderland rijk is.

De verscheidenheid van de Gelderse bossen is enorm: van dichtbegroeide bossen met bomen van meer dan 300 jaar oud tot uitgestrekte parken. In veel bossen is de kans om wild tegen te komen groot. Het spotten van wild is dan ook een geliefde bezigheid in de Gelderse streken. Edelherten, reeën, zwijnen, vossen en tal van vogels: je kijkt je ogen uit!

Is wild spotten niet jouw ding? Niet getreurd, in de bossen in Gelderland is voor jong én oud genoeg te doen. Wandelen, mountainbiken, klimmen of overnachten: het is in meerdere seizoenen allemaal mogelijk in de bossen van Gelderland.

Lees op deze pagina alles over de bossen in Gelderland.

Wild spotten in de Gelderse bossen

Trek er eens vroeg op uit en laat je verrassen door de grote diversiteit van de dieren die je in de ochtend tegenkomt. De meeste dieren laten zich in de schemering zien of horen. Ben je dus van plan om de Big Five op te zoeken? Door ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat op pad te gaan maak je de grootste kans om zwijnen te horen knorren, reeën hun weg te zien zoeken of begroet te worden door een boommarter.

Boek een tour met een boswachter om je kansen te vergroten of ga op zoek naar sporen met je kinderen, misschien kom je wel een vos of bever tegen! Dankzij de vele uitzichtpunten in en rond de bossen werpt ook de vogelspotter hier gemakkelijk een blik op zijn gevederde vrienden.

 

Wild spotten in de bossen van Gelderland – Gelderse streken

Klimbossen in Gelderland

Ben jij een echte avonturier en hou je wel van een uitdaging? Gelderland kent diverse klimbossen waar jong en oud hun grenzen kunnen verleggen. Kies je eigen moeilijkheidsgraad en baan je een weg door het bos via bruggen, netten en touwen langs hindernissen en op flinke hoogtes.

Elk klimbos is anders, maar overal vind je spectaculaire parcoursen en prachtige uitzichten. Dat betekent klimmen, tokkelen, ziplinen terwijl de adrenaline door je lichaam giert en je je ogen uitkijkt. De ervaren en de beginnende klimmers kunnen zich hier naar hartenlust vermaken.

Een uniek perspectief vinden? Beklim dan eens de 235 treden van de Bostoren op de Veluwe voor een uitzicht om nooit te vergeten!