Natuurgebieden in Gelderland

De diversiteit van de natuurgebieden in Gelderland zijn enorm. Van glooiende bossen en heidevelden tot meanderende rivieren en uitgestrekte weilanden. De schoonheid van de natuur nodigt uit om op pad te gaan.

Onderweg kom je oog in oog te staan met verschillende dieren en passeer je gezellige boerderijen en landwinkels. Hier rust je even heerlijk uit om in alle rust de lokale specialiteiten te proeven. Ontdek de Gelderse natuurgebieden en beleef het ultieme vakantiegevoel dichtbij huis.

Lees op deze pagina alles over de natuurgebieden in Gelderland.

 

Diversiteit Gelderse natuurgebieden

De verscheidenheid van de natuurgebieden in de Gelderse streken zorgt voor een enorm aanbod met voor ieder wat wils.

Historisch genieten? Bezoek landgoed Slangenburg met het bijbehorende kasteel in de Achterhoek en wandel door een natuurgebied met bossen, akkers, weilanden, vijvers en grachten. Met rode beuken van meer dan 300 jaar oud en een lanenstelsel uit de 17e eeuw dat uniek is voor Nederland en Europa heb je gegarandeerd een bijzondere belevenis.

Of ben je juist toe aan wat nostalgie? Het Land van Maas en Waal met haar imponerende dijken, rustgevende routes en idyllische dorpjes laten je het gevoel van vroeger beleven. Wat je ook aan natuurgebieden zoekt, je vindt het in Gelderland.

Activiteiten in de natuur

De Gelderse natuur is niet alleen mooi en divers, maar belooft een complete beleving. Bezoek de natuurgebieden alleen, met je partner of met vrienden en familie om te gaan fietsen, wandelen, paardrijden, zwemmen of vissen. Terwijl je bezig bent geniet je van de uitgestrekte, rustgevende natuur en ontdek je nieuwe bestemmingen. In het oudste nationale park van Nederland, de Veluwezoom, vind je bovendien tal van landgoederen om onderweg te bezoeken.

Ben jij toe aan een meer uitdagende activiteit? Ga dan eens kanoën, mountainbiken, suppen, trailrunnen of beklim de Duivelsberg! Op veel plekken kun je zelfs op scooters of trikes de natuur in. De combinatie tussen natuur en stad biedt nog meer mogelijkheden: ben jij wel eens bij een van de openluchtactiviteiten in het Sonsbeekpark dat op een steenworp afstand van Arnhem ligt geweest?