Evenementen in Gelderland

Gelderland bruist dankzij de talloze evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. Wandel of fiets in één van de befaamde Vierdaagses met je vrienden of geniet van live muziek onder het genot van lekker eten en drinken. Je wordt gegarandeerd vermaakt met het brede aanbod aan grote én kleine evenementen, met voor iedereen wat leuks!

Of jij nu houdt van blues, dance of pop muziek, je graag onderdompelt in cultuur of houdt van culinaire traktaties: evenementen hiervoor vind je allemaal in Gelderland. Kom jij ook genieten van de beleving, gastvrijheid en gezelligheid?

Lees op deze pagina alles over evenementen in Gelderland.

Festivals in Gelderland

In Gelderland vind je talloze festivals, van groot tot klein en van muziek tot cultuur. Wij zetten een aantal leuke festivals in Gelderland voor je op een rijtje:

 • Bezoek bijvoorbeeld Appelpop, het grootste gratis muziekfestival van Nederland; 
 • Geniet van muziek, dans, theater en kunst op het grootste stuifzandgebied van Europa tijdens Theater op ‘t Zand;
 • Begeef je tijdens de Nijmeegse Vierdaagse in de Nijmeegse binnenstad voor de Vierdaagsefeesten. In een dag vol festiviteiten moedig je de wandelaars aan en vier je met andere bezoekers vier dagen lang feest. Voor jong én oud een ware belevenis!
 • Wil jij echt genieten van de Achterhoekse gastvrijheid? Bezoek dan de Zwarte Cross en ga vier dagen los met bekende artiesten op het grootste festivalterrein van Nederland.
 • Dans, dwaal, drink en geniet tijdens hét festival voor levensgenieters: Mañana Mañana.
 • Ben jij meer geïnteresseerd in mode, design en cultuur? Bezoek dan het Fashion Design Festival Arnhem en zie de stad tot bloei komen met modeshows, exposities en voorstellingen.

 

Liefhebber van festivals? In de mooie Gelderse streken vind je voor iedereen een festival voor een leuk dagje uit!

Historische evenementen in Gelderland

Wil jij voor een dag terug naar de geschiedenis? Leer dan meer over historische gebeurtenissen of dompel je onder in andere tijden met een bezoek aan historische evenementen in Gelderland.

Sta twee dagen stil bij de bevrijding van Apeldoorn op het Bevrijdingsfestival onder het genot van heerlijk eten, verfrissende drankjes en geweldige livemuziek. Of herdenk tijdens de Airborne Luchtlandingen de dappere strijders van zo’n 80 jaar geleden. Ga terug naar de middeleeuwen met de Doesburgse Hanzefeesten, waar de binnenstad het decor vormt voor oude ambachten en je je tussen honderden figuranten in middeleeuwse kledij begeeft. Tijdens het Dickens Festijn in Tiel beleef je in volle glorie hoe het leven was in een Engelse stad uit de 19e eeuw en laat je jezelf onderdompelen in het Victoriaanse tijdperk.

Gelderse feesten, corso’s, tochten en evenementen

Geniet van zon, gezelligheid en natuur in Gelderland tijdens de verschillende evenementen rondom fruit, bloemen, eten en drinken. We hebben hieronder een aantal evenementen uit onze Gelderse streken voor je op een rijtje gezet:

 • Bezoek het Bloemencorso in Lichtenvoorde en geniet in het tweede weekend van september van één van de grootste optochten ter wereld.
 • Doe mee aan de Rode Kruis Bloesemtocht. Dit grootste eendaagse wandelevenement van Nederland loopt door de mooiste delen van de Betuwe en leidt wandelaars over dijken, door uiterwaarden en bloeiende fruitboomgaarden en langs de Linge.
 • In september kijk je je ogen uit tijdens het Fruitcorso in Tiel. Het is al meer dan 60 jaar meer dan een dagje (fr)uit! Bezoek het Fruitcorso tijdens de jaarlijkse Oogstweek en pluk de vruchten én de dag!
 • In Gendt ontstond jaren geleden de traditie om de kersenoogst te vieren, nu vind je jaarlijks het kersenfeest en geniet jong en oud van het driedaagse evenement!
 • Tijdens de Groesbeekse wijnfeesten proef en beleef je drie dagen lang van alles wat met wijn te maken heeft, inclusief wijnmarkt, workshops, open wijngaarden, entertainment en lekkere gerechten.

 

Genoeg te zien, proeven en beleven tijdens de vele evenementen in Gelderland!