Evenementen in Gelderland

Gelderland bruist dankzij de talloze evenementen die er jaarlijks worden georganiseerd. Wandel of fiets één van de befaamde vierdaagses met je vrienden of geniet van live-muziek onder het genot van lekker eten en drinken, vermaak gegarandeerd met het brede scala aan grote en kleine evenementen met voor ieders wat wils. Of jij nu houdt van blues, dance of pop muziek, je graag onderdompelt in cultuur of houdt van culinaire traktaties, je vindt het allemaal in Gelderland. Kom jij ook genieten van de gastvrijheid en gezelligheid in Gelderland?

Festivals in Gelderland

In Gelderland vind je talloze festivals, van groot tot klein en van muziek tot cultuur. Bezoek bijvoorbeeld Appelpop, het grootste gratis muziekfestival van Nederland, of geniet van muziek, dans, theater en kunst op het grootste stuifzandgebied van Europa tijdens Theater op ‘t Zand. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse vind je in de Nijmeegse binnenstad de Vierdaagsefeesten vol festiviteiten en vieren wandelaars en bezoekers vier dagen lang feest. Wil jij echt genieten van de Achterhoekse gastvrijheid? Bezoek dan de Zwarte Cross en ga vier dagen los met bekende artiesten op het grootste festivalterrein van Nederland, of dans, dwaal, drink en geniet tijdens hét festival voor levensgenieters: Mañana Mañana. Ben jij meer geïnteresseerd in mode, design en cultuur? Bezoek dan het Fashion Design Festival Arnhem en zie de stad tot bloei komen met modeshows, exposities en voorstellingen.

Historische evenementen in Gelderland

Wil jij voor een dag terug naar voorbije tijden? Leer meer over historische gebeurtenissen of dompel je onder in andere tijden tijdens de historische evenementen in Gelderland. Sta twee dagen stil bij de bevrijding van Apeldoorn op het Bevrijdingsfestival onder het genot van heerlijk eten, verfrissende drankjes en geweldige livemuziek of herdenk tijdens de Airborne Luchtlandingen de dappere strijders van 75 jaar geleden. Ga terug naar de middeleeuwen met de Doesburgse Hanzefeesten waar de binnenstad het decor vormt voor oude ambachten en begeef je tussen honderden figuranten in middeleeuwse kledij. Of herleef de Engelse stad uit de 19e eeuw in volle glorie tijdens het Dickens Festijn in Tiel en laat je onderdompelen in het Victoriaanse tijdperk.

Gelderse fruit evenementen

Geniet van zon, gezelligheid en natuur in Gelderland tijdens de verscheidene evenementen rondom fruit en bloemen. Bezoek het bloemencorso in Lichtenvoorde en geniet van een van de grootste corso’s ter wereld. Of doe mee aan de Rode Kruis Bloesemtocht. Dit grootste eendaagse wandelevenement van Nederland loopt door de mooiste delen van de Betuwe en leidt wandelaars over dijken, door uiterwaarden en bloeiende fruitboomgaarden en langs de Linge. In September kijk je je ogen uit tijdens het Fruitcorso in Tiel. In Gendt ontstond jaren geleden de traditie om de kersenoogst te vieren, nu vind je jaarlijks het kersenfeest en geniet jong en oud van het driedaagse evenement! Tijdens de Groesbeekse wijnfeesten proef en beleef je drie dagen lang van alles wat met wijn te maken heeft, inclusief wijnmarkt, workshops, open wijngaarden, entertainment en lekkere gerechten. Genoeg te zien, proeven en beleven dus, in Gelderland!