Fietsen in Gelderland

Stap op de fiets en ontdek Gelderland! De prachtige natuur, idyllische dorpen, bruisende steden, en culinaire kunsten bieden een fietstocht om nooit te vergeten. Fiets over dijken en door uitgestrekte weilanden en geniet van de vele en diverse vergezichten. Bedenk zelf een route of kies uit een van de uitgestippelde fietstochten, met of zonder thema. Voor ieders wat wils liggen prachtige gebieden, routes en zelfs arrangementen klaar. Of je nu wilt genieten van een heerlijk rustgevende fietstocht of actief op avontuur wilt gaan, in Gelderland kan het allemaal!

Unieke fietstochten door Gelderland

De diversiteit van de natuur in Gelderland die afgewisseld wordt door gezellige dorpjes en steden biedt een perfect landschap voor fietsers. Het ene moment fiets je door een dorpje en bruist het van de gezelligheid, het volgende moment sla je een bocht om en bevind je je tussen de weilanden. In Gelderland zijn dan ook tal van unieke fietstochten te volgen. Volg de kerkenpaden in de Achterhoek en duik in de geschiedenis van de regio, of fiets over glooiende heuvels en steek meerdere rivieren over in het Rivierenland. Terwijl je de fantastische natuur ontdekt, leer je van alles over de historie van het gebied en krijg je de mogelijkheid om cultuur te snuiven in de dorpen en steden. En kun je geen genoeg krijgen van fietsen? Ga dan op fietsvakantie en geniet van de verschillende fietsarrangementen.

Gelderse fietstochten met een thema

Ben jij op zoek naar een fietstocht die jouw liefde voor activiteit en geschiedenis, kunst, cultuur of culinaire hoogstandjes combineert? In Gelderland vind je verschillende fietstochten met thema die een geslaagde dag garanderen. Fiets bijvoorbeeld een rondje langs kastelen en landgoederen op de Veluwe of in de Achterhoek, of volg de Airborne WOII route in de regio Arnhem. Wil jij Gelderland echt proeven? Fiets dan de wijnroute in Nijmegen die je langs druivenranken, wijnhoeves en wijngaarden leidt en waar je kunt genieten van wijn uit de streek. Ook vind je verspreid door Gelderland meerdere streekproductenroutes. Deze routes leiden je fietsend langs verschillende producenten of verkooppunten uit de regio. Op deze manier ontdek je Gelderland optimaal!

Mountainbiken, gravelbiken en wielrennen

Houd jij van fietsen, maar heb je liever wat meer uitdaging en snelheid? Doe er dan een tandje bij en geniet van het uitgebreide outdoor netwerk in Gelderland. Wielrennen over de dijken in het Rivierenland of mountainbiken door de Veluwse bossen, de regio’s bieden voor ieders wat wils! Ben jij fan van avontuurlijke bospaden? Kies dan een van de diverse uitdagende mountainbikeroutes met prachtige single tracks, steile klimmetjes en snelle afdalingen die door de prachtige natuur lopen. Alleen al in de Achterhoek vind je nu al 180 km aan MTB paden en nog altijd wordt er doorgewerkt om dit netwerk uit te breiden. Gravelbikers maken er gebruik van de vroegere MTB-paden of downloaden een GPX-route voor in hun navigatie. Oude tractorpaden en zand- en gravelstroken verbinden het ene bosgebied met het andere.

Fiets je liever overwegend heuvelachtige parcoursen? Dan zijn de verschillende routes in Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen die het parcours van de Giro d’Italia in 2016 volgen perfect voor jou. Je rit eindig je door tevreden neer te strijken bij een van de gezellige terrasjes die je onderweg passeert, sportiviteit én genieten in één!