Fietsen in Gelderland

Gelderland is de fietsprovincie van Nederland en biedt een schat aan mogelijkheden voor fietsers om te verkennen. Met zijn glooiende heuvels en pittoreske dorpjes is Gelderland zowel geschikt voor beginnende fietsers, als voor ervaren fietsers of mountainbikers die op zoek zijn naar meer uitdagende routes. Gelderland ademt cultuur en traditie, met zijn bruisende steden en diverse culinaire kunsten die een onvergetelijke fietservaring opleveren. Maak je fiets klaar en begin vandaag nog Gelderland te verkennen.

Unieke fietstochten door Gelderland

De diversiteit van de natuur in Gelderland die afgewisseld wordt door gezellige dorpjes en steden biedt een perfect landschap voor fietsers. Het ene moment fiets je door een dorpje en bruist het van de gezelligheid, het volgende moment sla je een bocht om en bevind je je tussen de weilanden.

In Gelderland zijn dan ook tal van unieke fietstochten te volgen. Volg de kerkenpaden in de Achterhoek en duik in de geschiedenis van de regio, of fiets over glooiende heuvels en steek meerdere rivieren over in het Rivierenland. Terwijl je de fantastische natuur ontdekt, leer je van alles over de historie van het gebied en krijg je de mogelijkheid om cultuur te snuiven in de dorpen en steden. En kun je geen genoeg krijgen van fietsen? Ga dan op fietsvakantie en geniet van de verschillende fietsarrangementen die de Gelderse streken te bieden hebben.

Bekijk de pagina over fietsparadijs Gelderland voor actuele informatie en fietsroutes

Mountainbiken, gravelbiken en wielrennen

Houd jij van fietsen, maar heb je liever wat meer uitdaging en snelheid? Doe er dan een tandje bij en geniet van het uitgebreide outdoor netwerk in Gelderland. Wielrennen over de dijken in het Rivierenland of mountainbiken door de Veluwse bossen, de regio’s bieden voor ieder wat wils!

Ben jij fan van avontuurlijke bospaden? Kies dan één van de diverse, uitdagende mountainbikeroutes met prachtige single tracks, steile klimmetjes en snelle afdalingen die door de prachtige natuur lopen. Alleen al in de Achterhoek vind je 180 km aan MTB-routes en nog altijd wordt er doorgewerkt om dit netwerk uit te breiden. Gravelbikers maken er gebruik van de vroegere MTB-paden of downloaden een GPX-route voor in hun navigatie. Oude tractorpaden en zand- en gravelstroken verbinden het ene bosgebied met het andere.

Fiets je liever door overwegend heuvelachtige parcoursen? Dan zijn de verschillende routes in Regio Arnhem en het Rijk van Nijmegen, die het parcours van de Giro d’Italia in 2016 volgen, perfect voor jou. Je rit eindig je door tevreden neer te strijken bij één van de gezellige terrasjes die je onderweg passeert. Op deze manier zorg je voor een leuk uitje, waarbij je sportiviteit én gezelligheid combineert in onze Gelderse streken.