Bijzonder overnachten in Gelderland

Overnachten in Gelderland kan alles behalve standaard zijn als je wilt! Wil jij eens ervaren hoe het is om in een tiny house te wonen? Of ben je benieuwd hoe het is om te slapen in een yurt? Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het in de Gelderse streken.

Ben jij vandaag of binnenkort op zoek naar een verblijfplaats in Gelderland voor een onvergetelijke ervaring? Op verschillende plekken in Gelderland kun je bijzonder overnachten. Denk aan plekken op het water, in kastelen, op landgoederen of in Rijksmonumenten.

Lees op deze pagina alles over bijzonder overnachten in Gelderland. 

Bijzonder overnachten op een Gelders landgoed

Waan je even in de middeleeuwen tijdens een verblijf in één van de kastelen en landgoederen in Gelderland. Wil jij overnachten in de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland? Overweeg dan eens één van de volgende bestemmingen om te overnachten:

  • In het Koetshuis kasteel Ammersoyen geniet je van culinaire traktaties tijdens een lunch, wijnproeverij of wijncursus en word je behandeld met de vanzelfsprekende Gelderse gastvrijheid;
  • Op de Veluwe vind je Landgoed Hotel Groot Warnsborn, een unieke buitenplaats op een 750 hectare groot Rijksmonumentaal landgoed. Hier geniet je van een vrij uitzicht op de natuur en de rijke geschiedenis van het gebied;
  • In het stoere, middeleeuwse kasteel Doorwerth kun je de sfeer van vroeger ruiken, voelen, zien en horen. Een uitstekende locatie om een bijzondere overnachting te beleven! Hier kunnen kinderen zich vermaken met een speurtocht en slaap je precies boven de kasteelpoort.

Bijzonder overnachten op- of aan het water

Overdag genieten van pleziervaart en ‘s nachts op een bijzonder plekje aan het water overnachten? Dat is natuurlijk mogelijk in Gelderland! Vaar bijvoorbeeld over de IJssel, overnacht in een van de jachthavens en bezoek de volgende dag één van de Hanzesteden in onze Gelderse streken.

Of overnacht in de omgeving van natuur, cultuur en culinaire hoogtepuntjes op het Museumschip Opoe Sientje in één van de themakamers. Vaar met één van de blokhutboten over de zijarmen van de Maas, door de Biesbosch of over de Linge en overnacht waar je maar wil: midden in de natuur, in een haven of aan een strandje.

Zoek jij ook graag het water op? Kom dan eens langs in onze Gelderse streken.

Een onvergetelijke overnachting in Gelderland

Verspreid over Gelderland vind je een aantal overnachtingsmogelijkheden die in één of meerdere opzichten uniek zijn. In het historische stadje Buren in de Betuwe kun je overnachten in een rijksmonument: een charmant huisje inclusief sauna dat voorheen een chocoladewinkel was. Wie kan nou zeggen dat hij of zij in een chocoladewinkeltje overnacht heeft?

Op Camping de Wereld kun je in de zomer overnachten in tipi’s en yurts als een vorm van glamping en in het monumentale pand Herberg het Hart van Alem ga je terug in de tijd en proef je de sfeer van weleer. Bij Slot Loevestein kun je zelfs overnachten in soldatenhuisje waar vroeger twee gezinnen in leefden.

En zoek jij voor het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse een slaapplek om te overnachten? Dan kun jij dankzij het initiatief ‘vierdaagsebed‘ misschien wel één van de meest bijzondere overnachtingen meemaken, waarbij je de échte Gelderse gastvrijheid tijdens het grootste wandelevenement ter wereld kan ervaren.

Kom jij ook langs voor een bijzondere overnachting in Gelderland?