Bijzonder overnachten in Gelderland

Ben jij op zoek naar een verblijfplaats in Gelderland voor een onvergetelijke ervaring? Op verschillende plekken in Gelderland kun je bijzonder overnachten. Denk aan plekken op het water, in kastelen, op landgoederen, in rijksmonumenten of midden in de natuur. Overnachten in Gelderland kan alles behalve standaard zijn als je wilt! Wil jij eens ervaren hoe het is om in een tiny house te wonen? Of ben je benieuwd hoe het is om te slapen in een yurt? Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt het in Gelderland.

Bijzonder overnachten op een Gelders landgoed

Waan je een middeleeuwer tijdens een verblijf in een van de kastelen en landgoederen in Gelderland. Wil jij overnachten in een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland? In het Koetshuis kasteel Ammersoyen geniet je van culinaire traktaties tijdens een lunch, wijnproeverij of wijncursus en Gelderse gastvrijheid. Op de Veluwe vind je Landgoed Hotel Groot Warnsborn, een unieke buitenplaats op een 750 hectare groot Rijksmonumentaal landgoed, waar je geniet van een vrij uitzicht op de natuur en de rijke geschiedenis van het gebied. In het stoere, middeleeuwse kasteel Doorwerth kun je de sfeer van vroeger ruiken, voelen, zien en horen, kunnen kinderen zich vermaken met een speurtocht en slaap je precies boven de kasteelpoort.

Bijzonder overnachten op of aan het water

Overdag genieten van pleziervaart en ‘s nachts op een bijzonder plekje aan het water overnachten, dat kan in Gelderland. Vaar bijvoorbeeld over de IJssel, overnacht in een van de jachthavens en bezoek de volgende dag één van de Hanzesteden. Of overnacht in de omgeving van natuur, cultuur en culinaire hoogtepuntjes op het Museumschip Opoe Sientje in één van de themakamers. Vaar met één van de blokhutboten over de zijarmen van de Maas, door de Biesbosch of over de Linge en overnacht waar je maar wil: midden in de natuur, in een haven of aan een strandje. Ga jij ook graag het water op? Kom dan eens langs in Gelderland.

Een onvergetelijke overnachting in Gelderland

Verspreid over Gelderland vind je een aantal overnachtingsmogelijkheden die in een of meerdere opzichten uniek zijn. In het historische stadje Buren in de Betuwe kun je bijvoorbeeld overnachten in een rijksmonument: een charmant huisje inclusief sauna dat voorheen een chocoladewinkel was. Wie kan nou zeggen dat hij of zij in een chocoladewinkeltje overnacht heeft? Op Camping de Wereld kun je in de zomer overnachten in tipi’s en yurts als een vorm van glamping en in het monumentale pand Herberg het Hart van Alem ga je terug in de tijd en proef je de sfeer van weleer. Bij Slot Loevestein kun je zelfs overnachten in soldatenhuisje waar vroeger twee gezinnen in leefden. En loop jij mee aan de Nijmeegse Vierdaagse? Dan kun jij dankzij het initiatief vierdaagsebed.nl misschien wel één van de meest bijzondere overnachtingen meemaken terwijl je de gastvrijheid van Gelderland ten volste ervaart. Kom jij ook langs voor een bijzondere overnachting?