Wijngaarden in Gelderland

Bij een goede fles wijn denk je al gauw aan wijn uit Frankrijk of Italië. Toch blijkt de laatste jaren dat je voor wijn niet zo ver weg hoeft te kijken! De wijnbouw is in Nederland flink toegenomen. Ook in Gelderland nemen de hectare wijnbouw toe en worden de wijnen gewaardeerd met tal van onderscheidingen. De wijn wordt vaak met de hand verzorgd, van opbinden tot het verwijderen van onkruid, het snoeien van uitlopers en het uitdunnen van trossen. Deze toewijding heeft kwaliteitswijnen van fruit van eigen grond tot resultaat. Lokaal en authentiek, op de Gelderse wijngaarden proef je de smaak van Gelderland.

Proef de Gelderse wijnbouw

In Gelderland vind je tal van wijngaarden die geen massaproducten maar kwaliteitswijnen maken. De Betuwe is dé wijnregio van Nederland, in het Rijk van Nijmegen vind je hét wijndorp van Nederland en met ruim dertig hectare aan wijngaarden is de Achterhoek zelfs één van de grootste wijnstreken van Nederland! Geniet van rondleidingen door de wijngaarden, wijnproeverijen, wijnfeesten, excursies, wijnarrangementen of ‘gewoon’ van een glaasje wijn in de natuur en proef de Gelderse wijnbouw. Terwijl je uitkijkt over de wijngaarden vertellen de bevlogen wijnbouwers je vol passie over hun bedrijf en leer je alles dat je wil weten over witte wijn, rosé, rode wijn en mousserende wijn. 

Routes langs de Gelderse wijngaarden

In hét fietsland kunnen mooie fietsroutes langs de wijngaarden natuurlijk niet ontbreken. In verschillende streken vind je uitgezette fietsroutes, lang en kort, die je door prachtige landschappen leiden en langs gezellige wijngaarden. Ook aan de wandelaar is gedacht. Met wandelpaden die van wijngaard tot wijngaard lopen geniet je het hele jaar door! Wandelend of fietsend bezoek je de romantische wijndomeinen, ontdek je de bijzondere wijnen van de streek en geniet je van het ultieme vakantiegevoel. En kun je na een dagje en route geen genoeg krijgen van de Gelderse wijngaarden? Sluit je dag dan af met een nacht tussen de ranken bij een van de overnachtingsadresjes bij de wijngaarden. 

 

Wijnroute, Groesbeek, Wijndorp