Lunchen in Gelderland

Of je nou gaat winkelen in Gelderland, cultuur wil snuiven, gaat wandelen of fietsen, een goede lunch halverwege de dag is belangrijk om weer vol energie verder te gaan met je dag. En dat komt goed uit, want elke maaltijd is weer een kans om jouw ontdekkingsreis langs de Gelderse specialiteiten voort te zetten en te genieten van de vele authentieke, lokale producten. Snel of chique, binnen of buiten, lokaal of werelds, stap gewoon eens binnen bij een van de vele restaurants, bistro’s en barretjes en laat je verrassen door de Gelderse gastvrijheid. 

Lunchen bij lokale ondernemers

Dankzij de vele diverse restaurants in Gelderland vind je altijd wel een leuke plek om te lunchen. Wil je nou genieten van de Gelderse gezelligheid en gastvrijheid? Kom dan lunchen bij een lokale ondernemer en proef de smaak van Gelderland. Van een uitgebreide brunch met eieren uit de streek en zelfgebakken brood tot een stevige lunch van Doesburgse mosterdsoep, Aaltense bonensoep, asperges van de Veluwe en fruit uit de Betuwe; het kan allemaal. Op zoek naar een lekker maal? Geen probleem met al die gezellige terrasjes, restaurants, landwinkels en markten!

Gelderse terrasjes

Je kent het wel: je bent een gezellig dagje weg, krijgt trek en beseft ineens dat het al lang middag is en je nog niet hebt geluncht! Geen zin om nu nog uitgebreid te gaan lunchen, maar wel toe aan wat lekkers om de ergste honger te stillen? Aan de vele wandel- en fietsroutes in de Betuwe vind je gezellige theetuinen waar je je voeten rust kan gunnen en de keuze hebt uit tal van huisgemaakte lekkernijen. In de steden en dorpjes staan de terrasjes uitnodigend voor je klaar met een kop koffie of thee en een streekgebakje: van Arnhemse meisjes tot Nijmegenaartjes en Marikenbrood. Liever wat hartigs en een borrel? Met het grote aantal wijngaarden in Gelderland is op elk terras wel een streekwijn te vinden om van te genieten met boerenkaas, brood en honing uit de streek.