Lunchen in Gelderland

Of je nou gaat winkelen in Gelderland, cultuur wil snuiven, gaat wandelen of fietsen in de natuur; een goede lunch halverwege de dag is belangrijk om weer vol energie verder te gaan. En dat komt goed uit, want de Gelderse streken bieden je vele mogelijkheden om te genieten van authentieke, lokale producten. Na de lunch ben je weer opgeladen om jouw reis in Gelderland voort te zetten.

Snel of chique, binnen of buiten, lokaal of werelds. Het lunchen in Gelderland beleef je op vele manieren, waarbij er zeker wat voor jou te vinden valt. Stap gerust binnen bij een van de vele restaurants, bistro’s en barretjes en laat je verrassen door de Gelderse gastvrijheid.

Lees op deze pagina alles over lunchen in Gelderland.

Lunchen bij lokale ondernemers

Dankzij de vele diverse restaurants in Gelderland vind je altijd wel een leuke plek om te lunchen. Wil je nou genieten van de Gelderse gezelligheid en gastvrijheid? Kom dan lunchen bij een lokale ondernemer en proef de smaak van Gelderland.

Van een uitgebreide brunch met eieren uit de streek en zelfgebakken brood tot een stevige lunch van Doesburgse mosterdsoep, Aaltense bonensoep, asperges van de Veluwe en fruit uit de Betuwe; in de Gelderse streken kan het allemaal. Op zoek naar een lekkere maaltijd? Dat is in Gelderland zeker geen probleem met alle gezellige terrassen, restaurants, landwinkels en markten!

Gelderse terrasjes

Je kent het wel: je bent een gezellig dagje weg, krijgt trek en beseft ineens dat het al lang middag is en je nog niet hebt geluncht! Geen zin om nu nog uitgebreid te gaan lunchen, maar wel toe aan wat lekkers om de ergste honger te stillen? Raak dan vooral niet in paniek, in Gelderland kom je niks tekort. 

Aan de vele wandel- en fietsroutes in de Betuwe vind je gezellige theetuinen waar je je voeten rust kan gunnen en de keuze hebt uit tal van huisgemaakte lekkernijen. In de steden en dorpjes staan de terrasjes uitnodigend voor je klaar met een kop koffie of thee en een streekgebakje: van Arnhemse meisjes tot Nijmegenaartjes en Marikenbrood. 

Liever wat hartigs en een borrel? Met het grote aantal wijngaarden in Gelderland is op elk terras wel wijn uit de Gelderse streek te vinden om van te genieten met lokale producten als boerenkaas, brood en honing.