Uitjes in Gelderland

Door het grote aanbod aan activiteiten is er voor iedereen wat te doen in Gelderland. Voor de sportieveling, natuurliefhebber, bourgondiër, cultuurfreak en historiesnuiver zijn er vele mogelijkheden voor uitjes in de Gelderse streken.

Of je nou komt met het gezin en graag ook de kinderen een leuke dag bezorgt, of je jouw vrienden meeneemt en er lekker actief op uit wilt trekken. In Gelderland is van alles mogelijk.

Fiets, vaar of kano, maak een mooie stadswandeling, haal een frisse neus in de prachtige natuur, bezoek een kasteel of dierentuin, kijk je ogen uit op een bloemen- of fruitcorso, feest tot in de late uurtjes op één van onze festivals of geniet in een prachtige theetuin. Je ervaart het in de Gelderse streken. Kom jij het ook beleven?

Lees op deze pagina alles over uitjes in Gelderland.

Dagje weg in Gelderland

Ben jij een dagje weg aan het plannen met je partner, gezin of vrienden? In Gelderland beleef je gegarandeerd een geweldige dag. Het aanbod met gezellige dierentuinen, avontuurlijke pretparken, prachtige natuurgebieden, karakteristieke steden en volop waterpret is groot. De kans is groot dat jullie je vermaken!

Bezoek met je kinderen een musea en duik even terug in de tijd. Voor actie bezoek je een van de pretparken in Gelderland, zoals Julianatoren, het Dolfinarium of het Land van Jan Klaassen.

Voor de ultieme ontspanning boek je een verwendag in Sanadome met je partner en vrienden. Ga gezellig shoppen in één van de vele winkelstraten in de steden of ontdek de natuurlijke omgeving op de fiets, elektrische scooter of met de boot. Op zoek naar feest en gezelligheid? Beleef het op één van de Gelderse festivals, zoals Appelpop en het grootste festival van Nederland: de Zwarte Cross!

Lees hier meer over een dagje weg in Gelderland

Evenementen in Gelderland

Gelderland is ondernemend, betrokken, gastvrij en zit boordevol cultuur. Het is dan ook niet vreemd dat er vele evenementen georganiseerd worden voor jong en oud.

Bewonder de rijdende, magistrale creaties van de kleurrijke bloemen- of fruitcorso’s. Geniet tot in de late uurtjes van live muziek, theater en lekker eten en drinken op één van de festivals die in onze Gelderse streken georganiseerd worden. Dompel je onder in voorbije tijden op een historisch evenement rondom de Tweede Wereldoorlog of de tijd van Charles Dickens. Fiets of wandel tijdens één van onze beroemde Vierdaagses. Het is slechts een greep uit de evenementen die Gelderland rijk is, dus kom ze ontdekken!

Lees hier meer over evenementen in Gelderland