Uitjes in Gelderland

Eigenlijk weten we zelf niet waar we moeten beginnen; er is zo ontzettend veel te doen in Gelderland. Voor de sportieveling, natuurliefhebber, bourgondiër, cultuurfreak en historiesnuiver is er een groot aanbod aan uitjes. Of je nou komt met het gezin en graag ook de kinderen een leuke dag bezorgt, of je jouw vrienden meeneemt en er lekker actief op uit wilt trekken. Alles kan in Gelderland. Fiets, vaar of kano, maak een mooie stadswandeling, haal een frisse neus in de prachtige natuur, bezoek een kasteel of dierentuin, kijk je ogen uit op een bloemen- of fruitcorso, feest tot in de late uurtjes op één van onze festivals of geniet in een prachtige theetuin.

Dagje weg in Gelderland

Dus je wilt er even een dagje tussenuit? Daar weten onze Gelderse streken wel raad mee. Cultuursnuivers maken een stadswandeling in bijvoorbeeld één van de imponerende en karakteristieke Hanzesteden of bezoeken een kasteel, landgoed of museum. Natuurliefhebbers nemen de benenwagen of de fiets en struinen door de bossen en langs de prachtige tuinen en landgoederen. Op sommige plekken valt zelfs wild te spotten! Actievelingen klimmen zich suf in het klimbos, stappen in een boot of kano, duiken in het zwembad of toeren door de omgeving op een (elektrische) scooter of in een tuktuk. Je beste vriend(in) neem je mee naar een verwendag in een wellnesscentrum of een dagje shoppen in één van de mooie winkelsteden. En wat is er leuker dan met de kids een (pret)park te bezoeken of vol bewondering te kijken naar de apen, leeuwen, lama’s en dolfijnen? Als je slechts één dagje uit wilt in Gelderland, wordt het nog lastig om een keuze te maken! 

Lees hier meer over dagjes weg in Gelderland

Evenementen in Gelderland

Gelderland is ondernemend, betrokken, gastvrij en zit boordevol cultuur. Het is dan ook niet vreemd dat er vele evenementen georganiseerd worden voor jong en oud. Bewonder de rijdende, magistrale creaties van de kleurrijke bloemen- of fruitcorso’s. Geniet tot in de late uurtjes van live-muziek, theater en lekker eten en drinken op één van de festivals die in onze streken georganiseerd worden. Dompel je onder in voorbije tijden op een historisch evenement rondom de tweede wereldoorlog of de tijd van Charles Dickens. Fiets of wandel tijdens één van onze beroemde vierdaagses. Het is slechts een greep uit de evenementen die Gelderland rijk is, dus kom ze ontdekken!

Meer info over Gelderse evenementen